Life

Cum poți citi mesajele de pe Instagram fără ca expeditorul să știe. Setarea pe care trebuie să o activezi

Cum să citești mesajele de pe Instagram fără ca expeditorul să știe. Există o setare care te poate ajuta în acest sens. Cum o activezi.
29.04.2023 | 10:53
Cum poti citi mesajelede pe Instagram fara ca expeditorul sa stie Setarea pe care trebuie sa o activezi
Cum poți citi mesajele de pe Instagram fără ca expeditorul să știe. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Există o metodă prin care poți citi mesajele private primite pe Instagram fără ca expeditorul să știe. Trebuie doar să activezi o opțiune care a apărut în urmă cu doar câțiva ani.

Metoda prin care poți citi mesajele de pe Instagram fără ca expeditorul să știe. Este un truc simplu

Instagram are mai multe setări care pot ajuta la combaterea hărțuirii online. Astfel de setări îi pot permite utilizatorului să citească mesajele primite fără ca expeditorul lor să știe acest lucru. De altfel, Organizația Națiunilor Unite continuă să ceară giganților din social media să limiteze discursul instigator la ură pe platformele lor.

ADVERTISEMENT

În mod normal, dacă cineva îți trimite un mesaj privat pe Instagram, persoana respectivă poate vedea cânt îl citești. Odată ce deschizi chat-ul, în partea de jos a mesajului va apărea pictograma “Seen (Văzut)”.

Acest lucru este util atunci când vrei să te asiguri că mesajul tău a ajuns la un prieten sau la o altă cunoștință. Pe de altă parte, dacă cineva te hărțuiește online sau ești ținta unor escroci, atunci trebuie să faci o setare înainte de a bloca utilizatorul respectiv.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul acestui truc, cel care te hărțuiește nu va vedea atunci când citești mesajele. Există o funcție numită “Restrict (Restricționare)”, apărută încă din 2019, însă nu toți utilizatorii știu despre ea sau cum te poate ajuta.

Această funcție te poate ajuta să citește mesajele primite fără să-ți faci griji că cine le-a trimis va ști acest lucru, pentru că pictograma “Seen” nu va mai apărea.

ADVERTISEMENT

“Ei nu vor putea vedea când ești online sau dacă le-ai citit mesajele. Restrict este conceput pentru a vă da posibilitatea de a vă proteja în liniște contul, în timp ce stați cu ochii pe un agresor”, explică Instagram, notează The Sun.

Cu toate acestea, trebuie menționat că această funcție îți afectează contactele. Dacă activezi această funcție, nici nu nu vei mai putea vedea atunci când mesajele tale sunt citite.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci pentru a restricționa pe cineva pe Instagram

Dacă o cineva restricționat va comenta mesajele tale, atunci comentariile vor fi vizibile doar pentru acea persoană. În cazul în care vrei să citește comentariile la mesajele tale, atunci trebuie să alegi funcția “See comment (Vezi comentariul)”. Dacă vrei ca alții să poată vedea comentariul, atunci apasă “Approve (Aprobare)”.

Poți alege să ștergi sau să ignori mesajul respectiv. Totodată, nu vei mai primi nici notificări pentru viitoarele comentarii ale persoanei pe care ai restricționat-o. Această funcție a fost concepută pentru a combate intimidarea sau hărțuirea, dar este utilă și pentru cei care vor să citească mesajele în modul incognito.

Pentru a restricționa pe cineva pe Instagram, atinge pictograma DM (Mesaj direct) și intră în chat-ul cu persoana respectivă. Atinge apoi pictograma “i” din dreapta sus a chat-ului, apoi “Restricționare > Restricționare cont (Restrict > Restrict Account)”.

Poți restricționa pe cineva printr-un comentariu la postarea ta. Găsește comentariul respectiv și glisează pe stânga pe el (la iPhone) sau atinge-l și ține apăsat (la Android). Atinge apoi “!” și alege Restricționare > Restricționare cont.

Există și opțiunea de a restricționa pe cineva direct din setări. După ce intri în setări, alege “Privacy (Confidențialitate)”, apoi “Restricted accounts (Conturi restricționate)”. Acum trebuie să cauți contul pe care vrei să îl restricționezi, apoi să atingi “Restrict (Restricționare)” lângă numele utilizatorului respectiv.

O altă metodă de a restricționa pe cineva este să faci acest lucru intrând direct pe profilul utilizatorului respectiv. Intră pe profil, alege pictograma cu cele trei puncte dispuse vertical (Android) sau orizontal (iPhone), din dreapta sus. Alege apoi “Restricționare”.

ADVERTISEMENT