Life

Semnul subtil care îți arată că telefonul e supravegheat. Așa îți dai seama că mesajele tale ar putea fi citite de cineva

Semnele clare care îți arată că telefonul tău este ascultat. Așa poți să constanți ușor dacă îți mai citește cineva mesajele.
17.12.2023 | 14:41
Semnul subtil care iti arata ca telefonul e supravegheat Asa iti dai seama ca mesajele tale ar putea fi citite de cineva
Cum îți dai seama că telefonul tău este ascultat. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Telefonul a devenit astăzi indispensabil și ascunde cele mai mari secrete ale unei persoane. Totuși, nu este chiar atât de sigur și există șansa că altcineva să aibă acces la aceste informați. Iată semnele care îți confirmă că dispozitivul tău este supravegheat.

Cum îți dai seama că telefonul tău este supravegheat

Există câteva semne subtile, dar evidente, care îți arată dacă telefonul este supravegheat. Dacă ai impresia că altcineva are acces la informațiile tale, următoarele lucruri ți-ar putea da de gândit.

ADVERTISEMENT

Când este vorba despre un telefon urmărit, de obicei apar sunete ciudate în timpul apelurilor, descărcări rapide ale bateriei, încălzirea excesivă a telefonului sau chiar descărcarea unor aplicații fără permisiune.

Astfel că, dacă observi că se întâmplă asta cu smartphone-ul tău, este posibil să fii supravegheat prin intermediul acestuia. Dacă în timpul convorbirilor se aud zgomote ciudate, sunt mari șanse ca apelul să fie interceptat.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, faptul că se încălzește foarte tare sau bateria se descarcă rapid este un semn că în fundal rulează anumite aplicații de monitorizare, solicitând dispozitivul.

Cum poți verifica dacă dispozitivul îți este ascultat

Alte semne care arată că telefonul este supravegheat este nivelul ridicat al datelor pe care acesta le utilizează și faptul că dispozitivul repornește în mod neașteptat, frecvent.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care consumă mai multe date poate fi din cauza unor aplicații care trimite actualizări constante și informații spre o sursă externă. În timp ce repornirile pot semnala faptul că există programe care încearcă să modifice sau să controleze sistemul.

În cazul în care ai identificat că aceste lucruri ți se întâmplă frecvent, sunt câțiva pași pe care îi poți urma pentru a rezolva problema. În primul rând, verifică aplicațiile instalate și permisiunile acordate.

ADVERTISEMENT

Actualizează sistemul de operare al telefonului și utilizează toate instrumentele de securitate puse la dispoziție de producător. Verifică conexiunile Bluetooth/ Wi-Fi și folosește parole puternice. Iar dacă încă ai suspiciuni, consultă un specialist în securitate cibernetică.

ADVERTISEMENT
Tags: