Life

Cum poți elimina simplu și rapid pesticidele din fructe și legume. Soluția naturală de care puțini știu, ingredientele sunt în bucătăria ta

Trucuri pentru eliminarea rapidă și simplă a pesticidelor de pe fructele și legumele pe care vrei să le consumi. O soluție naturală.
15.02.2024 | 10:46
Cum poti elimina simplu si rapid pesticidele din fructe si legume Solutia naturala de care putini stiu ingredientele sunt in bucataria ta
Trucuri pentru eliminarea pesticidelor de pe fructe și legume. Sursa foto: Blog KiloStop
ADVERTISEMENT

Este binecunoscut faptul că legumele și fructele pe care le achiziționăm din piață sau din supermarketuri sunt stropite cu pesticide, mai mult sau mai puțin, pentru a rezista în timp pe rafturi. Acestea, însă, sunt nocive pentru om. Cum scăpăm de ele?

Cum să elimini pesticidele de pe fructe și legume

Specialiștii în Sănătate ne recomandă adesea să consumăm în fiecare zi fructe și legume. Acestea ne ajută organismul să funcționeze mai bine, respectiv să avem un sistem imunitar mai puternic. Însă, cât de utile mai pot fi ele dacă sunt stropite cu substanțe extrem de toxice?

ADVERTISEMENT

Pesticidele sunt un real pericol pentru noi. De-a lungul timpului, s-a dovedit că sunt chiar cancerigene. Astfel, cum putem să le eliminăm în mod complet de pe suprafețele fructelor și legumelor?

Unul dintre trucuri presupune folosirea unui ingredient adesea folosit de gospodine pentru prăjituri sau pentru pâinea de casă. Ingredientul este apreciat pentru faptul că oferă un aspect pufos produsului, dar veți rămâne uimiți când veți vedea că face minuni și pe fructe și pe legume.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Luați un bol, puneți în acesta fructele și legumele separat sau la un loc, după care turnați și apă, după ochi. Peste apă se va presăra, precum sarea, bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, remediu contra pesticidelor

Fructele și legumele se vor lăsa în apa cu bicarbonat de sodiu vreme de 15 sau 20 de minute, timp în care veți vedea multe impurități pe suprafața apei. Acestea provin de la fructele și legumele cumpărate.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu ezitați să eliminați coaja de pe fructe și legume. Aceasta este cea mai contaminată cu pesticide, au concluzionat de-a lungul timpului experții în Sănătate.

De asemenea, dacă descoperiți pesticide pe fructele sau legumele care depășesc limita permisă de lege, nu ezitați să luați legătura, în primul rând, cu responsabilii de alimentație sau chiar cu reprezentanții ANPC.

ADVERTISEMENT

Dincolo de toate acestea, specialiștii ne mai avertizează ca să spălăm foarte bine fructele și legumele, întotdeauna, astfel încât să fie eliminat orice reziduu toxic. Nu este deloc sănătos să mâncați un fruct sau o legumă direct din ambalaj sau de pe raftul magazinelor.

ADVERTISEMENT
Tags: