Life

Magazinele în care primeşti gratis fructe şi legume românești. Milioane de români trebuie să ştie. Iei produsele fără bani dacă faci cel mai banal lucru

Lanțul de magazine unde toți români primesc fructe și legume gratis. Care este explicația pentru care s-a luat această decizie?
17.09.2023 | 15:39
Magazinele in care primesti gratis fructe si legume romanesti Milioane de romani trebuie sa stie Iei produsele fara bani daca faci cel mai banal lucru
Magazinele din România care oferă fructe și legume gratis pentru toți românii. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Lanțul de magazine din România care a făcut un anunț important: oferă românilor fructe și legume gratis. Nu este vorba despre o glumă, ci despre o inițiativă menită să protejeze mediul înconjurător. Iată cum se plătesc, de fapt, produsele.

Carrefour oferă fructe și legume gratis clienților săi

Marile lanțuri de magazine s-au alăturat inițiativelor de a proteja mediul înconjurător și promovare a unui comportament sănătos al populației în legătură cu acesta. Principalul scop este de a salva, pe cât posibil, planeta.

ADVERTISEMENT

În acest context, Carrefour oferă clienților săi fructe și legume gratis. Mai exact. contravolarea lor nu se plătește în bani, ci cu PET-uri. Acestea trebuie duse în magazine pentru a fi colectate și reciclate corespunzător.

Ulterior, fiecare persoană poate merge la raionul cu fructe și legume pentru a-și face cumpărăturile. Compania a implentat pe plan intern mai multe măsuri și strategii care să susțină economie circulară.

ADVERTISEMENT

Oficialii sunt de părere că astfel, fiecare client care alege să ia parte la această campanie contribuie la obținerea unui mediu înconjurător sănătos pentru fiecare dintre locuitorii României.

În ce perioadă se desfășoară campania

Campania Plata cu PET, prin care românii pot primi fructe și legume proaspete gratis, a ajuns deja la cea de-a cincea ediție. Programul se va derula în perioada 1 septembrie-24 noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Carrefour a declarat că pune la dispoziția clienților tehnologie modernă, Reverse Vending Machines, care să colecteze separat PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă.

„Plata cu PET este inițiativa care de 5 ani exprimă viziunea Carrefour România asupra economiei circulare, transformând plasticul în monedă de schimb pentru fructele și legumele românești și promovând reintroducerea acestuia în circuitul economic, prin reciclare.

ADVERTISEMENT

Cu această ultimă ediție, care reprezintă încă un pas important spre un viitor sustenabil, ne propunem să consolidăm practicile prietenoase cu natura învățate și dobândite pe durata campaniei și să arătăm societății că printr-un comportament responsabil, putem crea un mediu mai curat și mai bun. Cea de-a 5-a ediție Plata cu PET susține tranziția către Sistemul de Garanție Returnare (SGR)”, a explicat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv al Carrefour România, conform playtech.ro. 

ADVERTISEMENT