Life

Cum poți face afaceri direct cu statul. Poți să muncești direct de acasă și el te plătește

Cum să faci afaceri cu statul. Poți lucra de la domiciliu și să fii plătit. Cât poți câștiga dintr-un astfel de serviciu?
28.06.2023 | 19:36
Cum poti face afaceri direct cu statul Poti sa muncesti direct de acasa si el te plateste
Câți bani poți face dintr-o astfel de afacere. Sursa foto: Infofinanciar
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să faci afaceri cu statul? Ideea posibil să nu surâdă multora, crezând că mai mult vor pierde decât vor câștiga. Opțiunile, de altfel, sunt diverse. De exemplu intrarea pe bursă, investiția într-un bun ce aparține autorităților sau în titluri de stat.

Cum să faci afaceri cu statul. Ce sunt investițiile în titluri de stat

Investițiile în titlurile de stat s-au dovedit a fi utile. Experții financiari le consideră unele dintre cele mai sigure plasamente și sunt destinate persoanelor fizice. Nu-ți trebuie studii de specialitate sau cunoștințe vaste în domeniul economic.

ADVERTISEMENT

Titlurile de stat sunt cunoscute și ca obligațiuni de stat și presupun, mai exact, ca noi, persoanele de rând, să oferim bani cu împrumut statului, pe o perioadă dorită. Din sumele date, statul acoperă un deficit bugetar și ne achită o dobândă, neimpozitabilă, anuală.

Ca să investești în titluri de stat trebuie să te prezinți la o sucursală a Poștei Române sau la Trezoreria Teritorială. Achiți minim valoarea nominală și devii deținător. Se dă un leu în cazul emisiunii Tezaur, 100 de lei sau 100 de euro în cazul emisiunii Fidelis, potrivit financer.com

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Ministerul Finanțelor a listat patru noi emisiuni de stat Fidelis, cu o valoare totală de 1, 44 miliarde de lei. Fostul ministru al instituției, Adrian Câciu, spunea că programul este în continuare printre preferințele investitorilor din categoria persoanelor fizice.

”Programul Fidelis se menţine în preferinţele investitorilor persoane fizice care au în continuare încredere în instrumentele de economisire oferite prin programele de titluri de stat ale Ministerului Finanţelor lansate prin intermediul partenerilor noştri.

ADVERTISEMENT

Apetitul persoanelor fizice, mai ales în contextul general macroeconomic dar şi geopolitic asigură atât constanţa calendarului de emisiuni, dar şi atragerea de resurse importante de pe piaţa internă pentru finanţarea statului român. Mulţumim investitorilor şi partenerilor noştri pentru implicarea în diversificarea portofoliilor de economii şi investiţii”, spunea fostul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu.

Cât câștigi din investițiile în titluri de stat

Statul va fi cel care te va plăti prin asigurarea unei dobânzi din împrumutul tău. De exemplu, dacă rata acestei dobânzi este de 2.15%, ai putea primi înapoi 2, 55% pe an. Explicația este aceea că ”impozitul pe dobandă diminuează câștigul obținut de client”, potrivit expertulbanilor.ro

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-a constatat că investiția în titluri de stat, întinsă pe o perioadă de trei ani, este mult mai avantajoasă, decât să-ți depui banii într-un depozit bancar. În acest caz ți se percepe și un comision lunar. Câștigul poate fi în lei sau în euro, în funcție de ceea ce ai decis.

ADVERTISEMENT