Life

Cum poți face economie la curent atunci când speli haine. Un expert a dezvăluit câteva trucuri simple

Un expert a explicat cum poți face economie la curent atunci când speli rufe. Iată ce trucuri utile te-ar putea ajuta în acest sens.
29.10.2022 | 17:56
Cum poti face economie la curent atunci cand speli haine Un expert a dezvaluit cateva trucuri simple
Trucuri pentru a face economie la curent atunci când speli rufe. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Un expert britanic a dezvăluit cum poți face economie la curent atunci când speli și calci rufe. Trebuie doar să respecți câteva trucuri simple.

Cum să speli rufe astfel încât să faci economie la curent

Mașinile de spălat și fiarele de călcat consumă foarte multă energie, mai ales dacă sunt utilizate de mai multe ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Din moment ce facturile la energie continuă să crească în Europa, oamenii caută diverse soluții pentru a face economie.

Sam Whillance, un expert în economisirea banilor, a explicat cum poți face economie atunci când speli rufe.

ADVERTISEMENT

O primă soluție ar fi folosirea unui agent de îndepărtare a petelor. Se poate întâmpla de multe ori să scoți o haină din mașina de spălat, iar pata să nu iasă.

De aceea e bine să aplici pe pată o soluție specială pentru a o îndepărta. Dacă faci acest lucru, atunci nu mai trebuie să o speli din nou, consumând curent.

ADVERTISEMENT

Dacă este vorba de pete de ceai, vin, cafea sau orice băutură răcoritoare, atunci se șterge mai întâi cu un burete sau se înmoaie zona în apă rece, după cum a explicat expertul, potrivit express.co.uk. Există mai multe soluții pentru a putea îndepărta petele.

“Apoi, pretratați-le fie cu un produs de îndepărtare a petelor înainte de spălare, fie cu un detergent de rufe lichid, fie creați o pastă folosind un produs de rufe praf și apă.”, a mai explicat Sam Whillance.

ADVERTISEMENT

De ce să speli hainele la o temperatură mai mică

O altă soluție care te-ar putea ajuta să faci economie este să speli rufele la o temperatură mai mică, chiar și de 25 °C. Cu cât apa programului de la mașină este mai rece, cu atât se va consuma mai puțină energie.

În plus, dacă speli hainele la o temperatură mai mică poți păstra mai mult timp articolele vestimentare.

“Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au descoperit că hainele care sunt spălate la o temperatură de 25 de grade Celsius, la un ciclu de 30 de minute, aruncă mai puține microfibre în apele reziduale și își păstrează culoarea mai mult timp.”, a mai declarat expertul, potrivit sursei citate anterior.

Mai mult, spălarea hainelor la un program de 20 °C în loc de 40 °C te poate ajuta să economisești aproximativ 66% din energia folosită pentru o încărcătură completă.

Cum să calci mai puține rufe

Expertul a propus o soluție prin care ai putea avea mult mai puține rufe de călcat. Există produse care te vor scăpa de cutele de pe haine, astfel că nu va mai fi necesar să folosești mereu fierul de călcat.

Atunci când hainele sau prosoapele sunt lăsate să se usuce fără a fi deloc umiditate, acestea se întăresc. Din această cauză, microfibrele hainelor se pot deteriora în timp.

Dacă nu găsești produse de eliminare a cutelor, atunci le poți prepara acasă. De exemplu, poți umple o sticlă pulverizator cu două căni de apă, o linguriță de balsam de păr și una de oțet alb.

“Apoi agitați energic și pulverizați pe hainele dumneavoastră până când acestea sunt ușor umede, dar nu complet îmbibate.

Treceți apoi mâinile peste articole, întinzând și trăgând țesătura până când cutele dispar.”, a explicat Sam Whillance.

ADVERTISEMENT
Tags: