Life

Cum poți lua mii de euro de la stat ca să te plimbi. Hobby-ul care îți poate aduce bani frumoși

Hobby-ul care îți poate aduce bani frumoși. Mii de euro poți primi din partea statului doar pentru că te vei plimba. Despre ce activitate este vorba?
01.04.2024 | 14:29
Cum poti lua mii de euro de la stat ca sa te plimbi Hobbyul care iti poate aduce bani frumosi
Activitatea care te poate îmbogăți. Sursa foto: Știrile Protv
ADVERTISEMENT

Poți să faci mii de euro, bani oferiți de stat, doar dacă te plimbi. Desigur, nu oarecum, ci într-un scop util…societății. De asemenea, ai nevoie de o documentare în prealabil și de un echipament pe măsură. Iată despre ce este vorba.

Hobby-ul pe care statul român ți-l poate plăti cu mii de euro

Ți-ar plăcea să fii căutător de comori și chiar să ajungi să câștigi din asta o mică avere? Totul, prin perseverență și…un strop de noroc, căci nu întotdeauna vei identifica obiecte prețioase sau chiar niciun obiect antic, vechi de secole întregi și care astăzi ar putea fi expus în muzee.

ADVERTISEMENT

Comorile pot fi descoperite cu ajutorul unui detector de metale, iar acesta musai trebuie înregistrat la poliție. Asta pentru că legea prevede că orice lucru valoros pe care îl vei găsi datorită acestui instrument și care este vechi de sute de ani, trebuie predat statului, mai exact instituțiilor culturale.

Statisticile arată că, în ultimii ani, numărul detectoarelor înregistrate la poliție este în creștere. În județul Timiș, de exemplu, sunt înscrise 150 sau chiar de trei ori mai multe astfel de unelte, decât acum patru ani. Aici nu sunt incluși căutătorii de pe piața neagră.

ADVERTISEMENT

Un căutător de comori din Gorj, plătit cu o mică avere, după ce a găsit brățări de zeci de mii de euro

Cei care își fac munca cinstit, precum Gabriel Betej, din satul Prigoria, județul Gorj, se pot alege nu doar cu bani, ci și cu aprecieri pentru efortul lor. Gabriel a descoperit în apropiere de locul natal șapte brățări tracice, din aur, vechi de peste trei mii de ani și a beneficiat de o remunerație de 40% din valoarea estimată la 30.000 de euro a bijuteriilor.

”Nu facem hobby-ul ăsta pentru bani, dar pot să spun acum, după ce am primit recompensa pentru brățări, că și-a scos banii.”, a declarat Gabriel Betej, care recent a mai dat și peste o mască veche de secole, foarte rară în Europa, potrivit Știrile Protv.

ADVERTISEMENT

Masca este atent analizată de arheologi și, tot în Gorj, de curând, alți doi căutători de comori au identificat 1300 de denari romani. În prealabil s-au documentat din cărți de istorie despre vechile civilizații care au trăit în zona lor.

”Urmează ca încă 3 depozite monetare să fie recompensate prin descoperitorii lor cu sume cuprinse între 12.000 și 178.000 de lei.”, a spus pentru sursa menționată anterior și Dumitru Horțopan, director la Muzeul Județean Gorj.

ADVERTISEMENT

Pentru a descoperi un tezaur și pentru a face mulți bani, căutătorii de comori au nevoie de o investiție mai întâi de toate. Cel puțin 1000 de euro costă un detector de metale, la care se adaugă și o mașină rezistentă la drumurile abrupte de pe teren.

ADVERTISEMENT
Tags: