Life

Cum poți produce legume proaspete la tine în grădină tot timpul anului. Metoda genială pe care puțini agricultori o știu

Cum poți produce legume proaspete pe tot timpul anului, chiar și iarna sau când vremea e neprielnică. Ce metodă genială poți folosi.
01.09.2023 | 08:50
Cum poti produce legume proaspete la tine in gradina tot timpul anului Metoda geniala pe care putini agricultori o stiu
Cum poți produce legume proaspete tot timpul anului. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți produce legume proaspete la tine în grădină tot timpul anului. Este o metodă genială pe care o știu puțini, dar pe care mulți o folosesc!

Cum poți produce legume proaspete tot timpul anului

Construirea unei sere în pământ, cunoscută și sub numele de seră subterană sau seră încastrată, este o modalitate eficientă de a cultiva plante într-un mediu controlat, cu temperaturi mai constante și mai puține fluctuații sezoniere.

ADVERTISEMENT

Așa poți să ai legume proaspete tot timpul anului, pentru că este o construcție mult mai inteligentă decât serele normale, aflate deasupra pământului!

Unul din cele mai importante lucruri pe care să le faci când alegă sera subterană este să alegi locul său. Găsește un loc bine expus la soare, de preferat orientat spre sud, pentru a asigura o expunere maximă la lumina solară.

ADVERTISEMENT

Sape o groapă adâncă în pământ, cu forma \_/. Adâncimea poate varia, dar în general, este bine să fie de aproximativ 1-2 metri.

Ce mai este de făcut pentru a avea propria seră subterană

Creează o structură de rezistență din lemn sau metal care va susține acoperișul serii. Perete din nord al serei trebuie să fie mai înalt decât cel sudic.

ADVERTISEMENT

Construiește un acoperiș solid și izolat, care să permită trecerea luminii solare. De obicei, folii transparente sau poliuretan sunt materialele folosite pentru acoperire.

O seră în pământ poate oferi un mediu stabil pentru cultivarea plantelor pe tot parcursul anului și poate contribui la extinderea sezonului de creștere.

ADVERTISEMENT

Pe fundul serei trebuie presărat un strat de pietriș de minimum 30 de cm și apoi punem pământ de pădure amestecat cu bălegar uscat.

Trebuie să creăm și șanțuri de drenaj pentru ca sera să nu fie inundată. Vara trebuie făcută și o gaură de ventilație opusă ușii de intrare în seră. Apoi, ești pregătit să-ți cultivi legumele preferate tot anul!

ADVERTISEMENT