Cum poți să cureți nucile de coajă, ușor și rapid. Secretul pe care nu-l cunosc nici măcar fermierii este unul la îndemâna tuturor și te va ajuta să capeți un miez frumos și întreg. De acum înainte nu se va mai sfărma nimic.
Una dintre cele mai simple și mai ușoare metode când vine vorba de a scăpa de coaja de la nuci are legătură cu apa fierbinte. Tot ce trebuie să faci este să folosești o oală în care să aduci apa la punctul de fierbere.
Ia de pe aragaz recipientul și adaugă nucile înăuntru. Așteaptă până când coaja se înmoaie, cel mai probabil va fi nevoie de cel puțin o jumătate de oră.
Pentru a păstra nucile în interior trebuie să acoperi oala cu un capac mai mic decât vasul în care este apa fierbinte. Acest lucru nu le va permite să plutească, ci vor sta înăuntru.
Coaja nucile se sparge foarte ușor cu ajutorul unui cuțit. Cu această metodă vei observa că miezul va rămâne întreg.
De asemenea, un alt pont mai puțin cunoscut printre fermieri este și introducerea unui cuțit ascuțit în partea inferioară a nucii, acolo unde a fost prinsă codița. Tot ce trebuie să faci este să manevrezi ustensila cu mare atenție pentru a evita rănirea.
Cele mai multe nuci se vor sparge bine, chiar pe jumătate. În cazul celor care nu crapă bine, e indicat să se folosească un ciocan ușor. Unul care depășește mai mult de 1 kilogram nu va face decât să sfarme miezul.
În aceeași notă, ustensilele special fabricate pentru nuci sunt foarte utile și la îndemână. În plus, timpul de curățarea va fi mult mai mic.
Nu în ultimul rând, un alt pont util pentru coaja nucilor este mai întâi spargerea acestora și abia apoi scoaterea miezului din interior cu mâna sau cu un cuțit ascuțit.