News

Cum poți să primești bani de la stat pentru instalarea de panouri solare

Românii pot obține bani de la autorități pentru montarea de panouri solare, conform ministrului mediului Tanczos Barna.
31.10.2022 | 21:50
Cum poti sa primesti bani de la stat pentru instalarea de panouri solare
Panouri Solare pentru români, cu ajutorul guvernului. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Momentan 20.000 de români au depus dosare pentru a beneficia de acest ajutor. Administrația Fondului pentru Mediu va analiza atent aceste dosare, pentru a vedea cine primește bani și cine nu.

Fondul pentru mediu oferă bani pentru panouri solare

”În momentul de față sunt în evaluare încă aproape 20.000 de dosare, care au fost depuse în cursul lunilor decembrie-ianuarie, anul trecut. Acestea au fost depuse la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu-n.r.).

ADVERTISEMENT

Vor fi contractate, evaluate, finalizate până la sfârșitul anului. Anul viitor ne propunem un alt sistem de depunere, pentru că cererea este uriașă și, pentru a face față, avem nevoie de parteneriate astfel încât nu doar o singură instituție cu câteva zeci de persoane să se ocupe de aceste dosare și să avem un parteneriat cu autoritățile publice locale”, a transmis Barna la Antena 3.

Mai mult, ministrul mediului a anunțat că există discuții avansate cu Asociațiile Municipiilor și Comunelor pentru a derula programul ”Casa Verde fotovoltaice”. Ministrul vrea ca înscrierea în program să se facă la nivel național, însă evaluarea dosarelor să se facă la nivel local.

ADVERTISEMENT

”Decizia să fie dusă mai aproape de cetățean și la nivelul primăriilor, să avem o rată mai mare de rentabilitate, o capacitate de accesare și de verificare a dosarelor.

Eu sper ca la sfârșitul lunii decembrie deja sistemul informatic să fie funcțional și în cazul în care vom avea bugetul național aprobat la sfârșitul sau în cursul lunii decembrie și bugetul AFM aprobat în primele zile, săptămâni, ale lunii ianuarie atunci putem începe înscrierile în program și semnarea parteneriatelor cu primăriile. Deci, în cursul lunii ianuarie văd posibilă demararea programului prin ajutorul autorităților publice locale”, a precizat Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul acestui proiect, beneficiarii vor primi 90% din suma necesară de la stat, însă trebuie să contribuie la rândul lor cu 10%. Mai mult, autoritățile dau asigurări că nu ar trebui să dureze mai multe de trei luni până când banii vor intra în conturile celor care au aplicat, conform Gândul.

”În 3 luni de zile se poate ajunge la semnarea contractului”, a asigurat ministrul, conform sursei citate. Trebuie știut că fiecare proiect poate beneficia de 20.000 de lei din partea statului român.

ADVERTISEMENT

Conform legii, valoarea instalației fotovoltaice trebuie să fie de minimum 20.000 de lei (4.000 de euro). ”În această situație, prețurile din piața pentru o instalație fotovoltaică sub 3 kilowați, cât este necesar încălzirii unei case de până în 200 de metri pătrați, este între 15.000 și 30.000 de lei”, transmit autoritățile.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă