Life

Cum poți să primești gratuit un pahar de vin în avion. Trucul pe care puțini pasageri îl știu

Știai că poți să primești gratuit un pahar de vin în avion sau chiar unul de șampanie? Puțini pasageri știu însă acest truc.
31.01.2024 | 11:43
Cum poti sa primesti gratuit un pahar de vin in avion Trucul pe care putini pasageri il stiu
Cum poți să primești gratuit un pahar de vin avion. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În cazul în care nu știai, poți să primești gratuit un pahar de vin în avion, dar și alte băuturi. Multe persoane nu cunosc însă acest detaliu, astfel că se tem să le ceară detalii însoțitorilor de zbor.

Cum poți să primești gratuit un pahar de vin în avion

Știai că poți să primești gratuit un pahar de vin în avion? Același lucru e valabil și în cazul altor băuturi, precum berea, dar și șampania. Nu mulți pasageri au luat însă în calcul așa ceva.

ADVERTISEMENT

Un expert al unei companii aeriene a dezvăluit singurul mod în care poți să primești gratuit un pahar de vin în avion, sau o altă băutură. Nu e deloc dificil și nu e nevoie de sume exorbitante de bani.

Henry Harteveldt, expert în domeniul aviației și președinte al Atmosphere Research, a dezvăluit cum ne putem bucura de o băutură delicioasă în timpul unui zbor, fără probleme.

ADVERTISEMENT

Important de știut este faptul că doar cei care călătoresc pe distanțe lungi pot face asta. Mai exact, în cazul lor, pe lângă zborul cu avionul, biletul mai include și mesele, care la rândul lor includ deja o băutură gratuită.

Cine se poate bucura de un astfel de avantaj

Sunt companii aeriene la care poți să primești gratuit un pahar de vin în avion. De asemenea, poți cere șampanie, sau chiar o bere rece ori alte băuturi spirtoase. Asta în condițiile în care băutura e inclusă în preț, dar nu este specificat dacă este vorba de una care conține alcool sau nu.

ADVERTISEMENT

Astfel, este bine să îți cunoști drepturile. Iar dacă și tu ai un astfel de bilet, poți cere liniștit însoțitorului de zbor să îți aducă băutura preferată. Asta, evident, dacă există într-adevăr în meniu.

Mai mult de atât, sunt companii aeriene care oferă cupoane clienților fideli. Acestea pot fi folosite pentru achiziția de băuturi sau mese în avion, ori reducerea costurilor pentru anumite produse.

ADVERTISEMENT

„Unele companii aeriene le vor oferi anumitor membri cu statut de elită cupoane de băutură gratuite pe care să le valorifice în zborurile lor. Dacă ai avut întârzieri, uneori agentul de la poartă are posibilitatea de a-ți da un cupon pe care îl poți prezenta (însoțitorului de zbor) pentru o băutură”, a spus el, pentru USA Today.

Henry Harteveldt spune însă că cei care au zboruri mai scurte însă, nu se pot bucura de astfel de avantaje. Doar anumite bilete vin cu un pahar de alcool gratuit, iar de cele mai multe ori, este vorba despre curse ceva mai lungi.

ADVERTISEMENT