Life

Cum poți scoate petele de ruj de pe haine. Cele mai bune metode

Află cum poți să scoți petele de ruj de pe haine cu ajutorul unor trucuri simple. Aceste metode sunt la îndemâna oricui și nu dau greș.
24.11.2022 | 10:33
Cum poti scoate petele de ruj de pe haine Cele mai bune metode
Cum poți scoate petele de ruj de pe haine. Sursa foto: tumbledry.in
ADVERTISEMENT

Petele de ruj de pe haine sunt o bătaie de cap, dar poți folosi câteva metode simple pentru a le scoate. Iată ce opțiuni ai dacă vrei să scapi de aceste pete.

Cum poți scoate petele de ruj de pe haine

De multe ori se întâmplă să pătăm hainele cu ruj, lucru care poate fi foarte stresant, întrucât acest produs poate lăsa pete care nu mai pot fi scoase dacă nu se acționează la timp.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există câteva trucuri care te pot ajuta să cureți aceste pete simplu și rapid. Înainte de a le aplica, asigură-te că ai verificat etichetele hainelor pentru a vedea care sunt metodele de curățare recomandate de producător.

Dacă materialul hainelor este delicat, atunci ar trebui să testezi metoda pe o suprafață care nu este vizibilă.

ADVERTISEMENT

O metodă care te poate ajuta să scoți petele de ruj este să folosești lama unui cuțit, după care trebuie să aplici o cantitate mică de detergent lichid pe pată. Se lasă puțin să acționeze, după care se clătește cu apă caldă.

Și spirtul poate fi util dacă vrei să cureți petele de ruj de pe materialul hainelor. Se pune puțin spirt pe o bucată de vată, după care se tapează suprafața pătată. Nu trebuie să freci materialul, altfel vei întinde pata. La final, hainele se pun la spălat ca de obicei, notează cumsa.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, spirtul este bun mai ales pentru hainele de mătase. Cu toate acestea, și aici trebuie să verifici eticheta produsului înainte.

Pentru a scoate pata de ruj, poți folosi o cârpă curată înmuiată în apă. Suprafața pătată se tapează, nu se freacă, iar haina se spală în mod normal.

ADVERTISEMENT

Fixativul de păr te poate ajuta să scoți petele de ruj

Fixativul de păr poate fi foarte util pentru astfel de pete. Pe suprafața pătată cu ruj se pulverizează fixativ, iar soluția se lasă să acționeze 15 minute.

În cazul în care petele de ruj sunt pe blugi, acestea se pot scoate dacă freci suprafața cu detergent lichid. Nu trebuie să apeși prea tare, altfel ai putea deteriora materialul.

Oțetul alb este o alternativă la spirtul medicinal atunci când vrei să scoți petele de pe haine. Acest ingredient trebuie aplicat direct pe suprafața pătată cu ajutorul unei bucăți de vată cu care tapezi pata.

Dacă hainele sunt pătate cu luciu de buze, atunci o alternativă de curățare este vaselina cosmetică. Se aplică un strat subțire din acest produs și se lasă să acționeze timp de 5 minute.

Cu ajutorul unui prosop umed, se tapează suprafața pătată pentru a îndepărta urmele de vaselină. Hainele se bagă apoi la spălat ca de obicei.

ADVERTISEMENT
Tags: