Life

Cum prepară Cătălin Scărlătescu cea mai delicioasă piftie de porc. Rețeta perfectă pentru masa de Crăciun. Multe gospodine uită de aceste detalii

Cum face Cătălin Scărlătescu cea mai bună piftie de porc pentru sărbătorile de iarnă. Rețeta pe care o greșesc multe femei.
21.12.2023 | 12:05
Cum prepara Catalin Scarlatescu cea mai delicioasa piftie de porc Reteta perfecta pentru masa de Craciun Multe gospodine uita de aceste detalii
Cum face Cătălin Scărlătescu cea mai bună piftie de porc pentru sărbătorile de iarnă. Rețeta pe care o greșesc multe femei. Sursa foto: Instagram / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum prepară Cătălin Scărlătescu cea mai delicioasă piftie de porc. Rețeta perfectă pentru masa de Crăciun. Multe gospodine uită de aceste detalii. Preparatul culinar nu se face greu, însă e nevoie de multă răbdare pentru a se lega bine.

Cum face Cătălin Scărlătescu cea mai bună piftie de porc pentru sărbătorile de iarnă. Rețeta pe care o greșesc multe femei

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum face cea mai bună piftie de porc pentru sărbătorile de iarnă. Rețeta pe care o greșesc multe femei este una simplă, dar pentru care trebuie puțină îndemânare. De asemenea, e nevoie și de timp pentru a o pregăti.

ADVERTISEMENT

Fostul jurat de la Chefi la cuțite pregătește frecvent acest preparat care nu lipsește de pe masa de Crăciun sau de Anul Nou. În unele regiuni ale României se face de fiecare dată când se pregătesc sarmale pentru că se consumă împreună.

Acest obicei este întâlnit cel mai des în județul Gorj. Pentru un fel de mâncare delicios, aromat și care să nu cadă greu la stomac fosta vedetă de la Antena 1 folosește 500 grame pulpă de porc, 500 grame picioare de porc, 1 kilogram de carne de porc și 2 urechi de porc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, chef Cătălin Scărlătescu mai folosește 2 morcovi mari, 1 rădăcină de păstârnac, 1-2 căpățâni de usturoi pisat, o ceapă, sare și piper boabe. E foarte important ca carnea de porc să se pârlească bine înainte de a fi gătită.

Cătălin Scărlătescu și rețeta sa de piftie de porc

Cătălin Scărlătescu pune carnea la fiert imediat ce a fost pârlită și curățată cu lama unui cuțit bine ascuțit. Spuma formată deasupra se adună în permanență cu o spatulă, apoi se adaugă zarzavatul spălat, curățat și tăiat.

ADVERTISEMENT

Se lasă la fiert preț de câteva minute și apoi se adaugă sare și piper. Carnea este fiartă bine când se desprinde ușor de pe oase. Ulterior, carnea se dezosează, se taie și se adaugă în castroane. Peste se poate pune morcovul pentru un plus de savoare și culoare.

Usturoiul se curăță și se pisează bine de tot. Se amestecă cu 100 ml de supă și se toarnă peste carnea de porc care a fost pusă în castroane. Piftia se păstrează la frigider până în momentul în care se servește la masa de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Cât costă piftia de porc făcută de Cătălin Scărlătescu

În altă ordine de idei, gospodinele care nu au timp de ajuns pentru a face piftie de porc după rețeta lui Cătălin Scărlătescu trebuie să știe că o pot achiziționa direct din restaurantul deținut de fostul jurat de la Chefi la cuțite.

Delicatesa sezonului de iarnă este vândută cu suma de 55 de lei pentru jumătate de kilogram. De asemenea, porția de un kilogram se poate achiziționa cu prețul de 94 de lei. Bucătarul vinde și alte bucate tradiționale pentru Crăciun.

Sarmalele preparate de renumitul chef costă 69 de lei, prețul fiind pentru 13 bucăți, în timp ce pentru 27 de bucăți clienții sunt nevoiți să scoată din buzunar 137 de lei. Un kilogram de salată de boeuf este 75 de lei.

ADVERTISEMENT