Life

Masa festivă de Crăciun făcută de Chef Cătălin Scărlătescu costă o mică avere

Masa de Crăciun propusă de Cătălin Scărlătescu costă o mică avere, dar propune câteva preparate culinare delicioase.
05.12.2023 | 12:15
Masa festiva de Craciun facuta de Chef Catalin Scarlatescu costa o mica avere
De Crăciun, Cătălin Scărlătescu face mâncarea, cei cu bani serioși în buzunare o cumpără / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Cătălin Scărlătescu nu are timp să se plictisească după ce a părăsit Antena 1 și emisiunea la care era mentor alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. El s-a apucat, ca în fiecare an, să prepare produsele tradiționale pentru masa festivă de Crăciun.

Cât costă masa festivă de Crăciun făcută de Cătălin Scărlătescu

Masa festivă de Crăciun este unul dintre cele mai frumoase momente ale anului pentru mulți români. Familia, adunată în jurul mesei, se înfruptă din preparate tradiționale și, măcar pentru câteva ore, toate supărările sunt date uitării, iar comuniunea este vizibilă.

ADVERTISEMENT

Chef Cătălin Scărlătescu vine, și în acest an, pentru cei cu dare de mână și pentru cei care nu au timp să stea în jurul cuptorului și aragazului, cu o serie de produse artizanale. Iar propunerile pe care le face sună de-a dreptul delicios. Chiar dacă prețurile par ușor… piperate.

Astfel, sarmalele preparate de fostul jurat de la Chefi la Cuțite costă între 69 de lei (13 bucăți) și 137 de lei (27 de bucăți). Cum de pe masa festivă de Crăciun nu lipsește salata de boeuf, un kilogram făcut de Cătălin Scărlătescu costă 75 de lei. Piftia de porc este o altă delicatesă culinară a sezonului și este vândută cu 55 de lei pentru jumătate de kilogram sau 94 de lei porția de 1 kg.

ADVERTISEMENT

Friptura de curcan la tavă are 700 de grame și costă 99 de lei. Cea de porc, tot la tavă, de 500 de grame, valorează 64 de lei. Jumările nu sunt nici ele ieftine. 500 de grame costă 55 de lei, iar un kilogram 101 lei. Murăturile asortate costă 37 de lei pentru un kilogram.

Cum nicio masă festivă de Crăciun nu sare de momentul cozonacului, Cătălin Scărlătescu propune ”specialitatea” lui. La 900 de grame, cozonacul lui Scărlătescu costă 99 de lei.

ADVERTISEMENT

Ce mai poți cumpăra pentru masa de Crăciun de la Cătălin Scărlătescu

Pentru cei care vor să facă un festiv pantagruelic la masa de Crăciun, Cătălin Scărlătescu are suficiente propuneri pentru toate gusturile. Pretențioșii la categoria dulciuri se pot răsfăța cu Choco Muse. Adică cozonac însiropat cu vinars și ciocolata belgiană care costă 143 de lei kilogramul.

Alt cozonac, Chocolate Extravaganza, costă 159 de lei. Pistachio Madness, pentru cei cu gusturi mai exotice, se vinde tot la 159 de lei. Un tort Pavlova valorează 257 de lei, un Red Velvet tot atât, Honey Cheese fără zahăr e 210 lei, un chec învelit în ciocolată cu fructe confiate – 400 de grame – face 49 de lei.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să se înfrupte cu mai multe produse din carne au, la rândul lor, ce alege. Pe masa de Crăciun, la propunerea lui Cătălin Scărlătescu, pot pune chiftele de porc, 1 kg la 89 de lei. Sau chifteluțe marinate, 78 d elei pentru 800 de grame. Carnea în untură, la kilogram, costă 77 de lei, cârnații în untură, la fel.

Amatorii de delicatese din pește și fructe de mare nu au fost uitați. Astfel, pentru masa de Crăciun, Cătălin Scărlătescu vinde salata cu creveți, 350 de grame, la 65 de lei. Calamarul marinat, 200 de grame, face 66 de lei, iar baby caracatiță marinată, tot atât. Un tartar de ton, la 180 de grame, pentru masa de Crăciun costă 78 de lei. Cu trei lei mai ieftin este tartarul de somon.

Scărlătescu propune și pachete complete de Crăciun

Un pachet tradițional costă 236 de lei. Pachetul conține un cozonac de 900 gr, 27 de sarmale și 1 kg murături asortate. Pachetul Home Flavors are 2 cozonaci, 27 sarmale și 0,7 kg friptură de curcan la tavă și costă 409 lei.

Cei care optează pentru pachetul Swet XMas trebuie să plătească 309 lei. Vor primi însă cozonacul după rețeta lui Chef Scărlătescu, chec învelit în ciocolată cu fructe cofiate, și un tort Pavlova sau unul Red Velvet. Plus un vin din soiul Fetească Neagră.

Pachetul Festin are 2 cozonaci, 27 sarmale, 1 kg piftie de porc sau de pui la alegere, 500 g friptură de porc, 1 kg salata de boeuf cu vită sau pui la alegere și o sticla de vin. Dar costă pe măsură: 585 de lei.

ADVERTISEMENT