Life

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele de sărbători. Când trebuie să adaugi, de fapt, usturoiul în piftie

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele de sărbători. Este vorba despre gătirea unui preparat foarte așteptat pe masa de Crăciun.
14.12.2023 | 18:28
Greseala uriasa pe care o fac gospodinele de sarbatori Cand trebuie sa adaugi de fapt usturoiul in piftie
Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele de sărbători este legată de piftie. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele de sărbători, pentru unul dintre cele mai celebre preparate de Crăciun. Când trebuie să adaugi, de fapt, usturoiul în piftie.

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele de sărbători este legată de piftie

Piftia sau răcitura este unul dintre alimentele care nu lipsesc de pe masa de Crăciun pentru români. Și în cazul acesteia există niște trucuri pentru a ieși delicioasă.

ADVERTISEMENT

Gustul cel mai important al piftiei este dat de usturoi, așa că momentul când îl adăugăm este unul dintre cele mai importante.

Usturoiul nu trebuie pus prea devreme în acest preparat de Crăciun, ci mai degrabă mai târziu. Având în vedere că piftia este un preparat care trebuie să stea ore întregi pe foc, gustul usturoiului s-ar pierde dacă ar fi adaugat chiar de la început.

ADVERTISEMENT

Așa că maeștrii bucătari ne învață să punem usturoiul spre final, când timpul de gătire este aproape gata.

Ce benficii nutriționale are piftia

Piftia are multe beneficii pentru corp și nu este doar un preparat tradițional care ne poate face rău. De fapt, este unul dintre cele mai sănătoase de pe masa de Crăciun, atâta timp cât nu este consumată în exces.

ADVERTISEMENT

Astfel, piftia conține gelatină, care este o proteină care poate susține sănătatea articulațiilor, a pielii și a părului. Gelatina poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei.

Colagenul este o proteină prezentă în piele, oase și țesuturile conjunctive. Consumul de piftie poate oferi colagen suplimentar organismului, sprijinind astfel sănătatea articulațiilor și a pielii.

ADVERTISEMENT

Odată cu fierberea părților de porc, piftia poate extrage minerale și alte substanțe nutritive din oase, cum ar fi calciul și fosforul, contribuind astfel la aportul nutrițional.

Piftia este făcută din carne de porc, cum ar fi capul, picioarele și șoriciul, care conțin nutrienți precum proteinele și grăsimile.

Totuși, este important să fie consumată cu moderație, deoarece acestea pot conține și cantități semnificative de grăsimi saturate.

ADVERTISEMENT
Tags: