Sport

Cum profită Simona Halep de retragerea lui Ashleigh Barty, liderul mondial. Când trece peste australiancă în clasamentul WTA

Vestea regtragerii lui Ashleigh Barty a venit ca un șoc în tenisul feminin. Liderul mondial iese din scenă la 25 de ani, iar lupta pentru supremația în clasamentul WTA se încinge.
23.03.2022 | 11:30
Cum profita Simona Halep de retragerea lui Ashleigh Barty liderul mondial Cand trece peste australianca in clasamentul WTA
Simona Halep a învins-o ultima dată pe Barty la Madrid, în 2019. Cele două aveau o relație foarte apropiată.Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty a dominat circuitul feminin de o manieră categorică în ultimii ani. Pe 9 septembrie 2019 urca pe primul loc în clasamentul WTA și de atunci este lider fără întrerupere. Asta în ciuda faptului că timp de aproape un an, între martie 2020 și februarie 2021, nu a participat la nicio competiție.

Ashleigh Barty s-a retras din tenis, dar va mai rămâne câteva săptămâni lider în clasamentul WTA. Pierde 1000 de puncte la Miami, dar nu poate fi depășită

Circuitul a fost o perioadă întrerupt, iar apoi Barty a profitat de derogarea de la WTA, prin care își putea păstra punctele timp de 24 de luni, în loc de 12. Cert este că Barty a arătat impresionant și după revenirea în circuit. Anul trecut a câștigat Miami și Wimbledon, iar în acest an a reușit să se impună la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Să se impună la turneul de Grand Slam de pe propriul teren era marele vis al lui Barty, care nu și-a mai găsit o altă motivație. Astfel că a decis să se retragă. Acest lucru va influența enorm clasamentul mondial în următoarea perioadă, mai ales că australianca avea multe puncte de apărat în circuit.

În primul rând, Barty va pierde 1000 de puncte la actualizarea care se va face pe 4 aprilie, după turneul de la Miami. Dar, cu 6.980 de puncte, va fi în continuare lider mondial. Doar că și următoarele turnee vor însemna puncte pierdute pentru Barty.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek, cele mai mari șanse să treacă pe primul loc WTA, în locul lui Barty. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil după turneul de la Madrid

Anul trecut, Barty a avut un start fabulos în sezonul de zgură. Cu victorie la Stuttgart și finală la Madrid. Din aceste turnee a obținut 1120 de puncte, plus încă 100 la Charleston. Ceea ce înseamnă că Barty va rămâne la începutul lunii mai cu doar 5760 de puncte. Cel mai probabil, va ceda atunci prima poziție în clasament. Asta dacă Swiatek nu va reuși să treacă peste ea încă din aprilie, după Stuttgart.

Simona Halep a început să adune puncte în clasamentul WTA și este normal să își facă și ea calcule în legătură cu depășirea lui Barty. Totuși, va mai dura câteva luni până când asta se va întâmpla. Diferența este prea mare în acest moment.

ADVERTISEMENT

Când va trece Simona Halep peste Ashleigh Barty în clasamentul WTA. Cel mai devreme poate fi după Roland Garros, dar mai probabil este după Wimbledon

Simona Halep își poate face să treacă peste Barty abia după Roland Garros 2022. Mai ales că românca a lipsit de la ediția precedentă de French Open, deci nu are puncte de apărat. Totuși, Simona ar avea nevoie de prestații excelente la Paris și până atunci. 5759 de puncte este avansul pe care Barty îl are față de Halep la ultima actualizare, pe 21 martie.

Avansul va scădea cu 1000 de puncte sau chiar mai mult după Miami. În funcție și de rezultatele pe care le obține Simona. Dacă se impune Roland Garros și măcar unul dintre turneele WTA 1000 programate până atunci, Simona Halep poate trece peste Barty chiar după French Open, la începutul lui iunie.

ADVERTISEMENT

Pare, totuși, o misiune foarte complicată. Cel mai probabil, Simona Halep va fi nevoită să aștepte până în luna iulie pentru a trece peste Barty. Simo trece aproape sigur peste australiancă după Wimbledon 2022. La acel moment, Barty va rămâne cu 3689. Probabil că va fi încă în top 10, dar sub Halep. Asta pentru că Simona Halep nu are puncte de apărat la Roland Garros și Wimbledon, astfel că sigur revine în top 10 după aceste competiții. Mai ales că Barty este una dintre jucătoarele pe care o poate depăși fără probleme până la mijlocul lunii iulie.

3689… puncte va mai păstra Ashleigh Barty după Wimbledon 2022. Acela va fi cel mai probabil momentul în care Simona Halep va trece peste australiancă

ADVERTISEMENT
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun...
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun din București. "Mult sau puţin?"
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43...
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43 de ani. Surpriză pentru soția lui Cristi Borcea!
Halep, greșeala care i-a răpit șansa revenirii în tenis: decizia ei proastă se...
Halep, greșeala care i-a răpit șansa revenirii în tenis: decizia ei proastă se repetă acum într-un alt caz de dopaj
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Nu există, dar face bani. 10.000 de euro, lunar, pe Instagram
Nu există, dar face bani. 10.000 de euro, lunar, pe Instagram
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta...
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta acestora
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română