Life

Cum putem să facem economie la apă. Sfaturile pe care trebuie să le implementezi ca să nu plătești o avere pe facturi

Pe lângă risipa produsă, consumul excesiv al apei duce și la facturi mai mari. Ce trebuie să faci dacă nu vrei să plătești sume colosale.
16.09.2022 | 12:02
Cum putem sa facem economie la apa Sfaturile pe care trebuie sa le implementezi ca sa nu platesti o avere pe facturi
Sfaturi utile pentru economisirea apei. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Economisirea apei a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte din ultima perioadă. Chiar dacă aproape 70% din suprafața planetei este acoperită de apă, aceasta nu este o sursă inepuizabilă, în plus, facturile mari constituie o altă problemă. Totuși, există anumite metode pe care le poți urma pentru a face economie.

Sfaturi pentru economisirea apei. Cum să eviți facturile mari

Nevoia de economisire a apei a devenit, poate, subiectul momentului. Politicienii caută tot felul de soluții și propun măsuri pentru păstrarea acestei resurse naturale.

ADVERTISEMENT

În plus, prețurile au crescut, iar facturile sunt din ce în ce mai mari, astfel că oamenii caută tot felul de metode pentru a reduce costurile și a plăti cât mai puțin.

Dacă vrei să economisești, atât apă, cât și bani, există mai multe sfaturi pe care le poți urma în acest sens. Multe din obiceiurile zilnice nu fac altceva decât risipă, iar de multe ori nici nu suntem conștienți de acest lucru.

ADVERTISEMENT

Verifică dacă există scurgeri în toaletă și nu o mai folosi pe post de coș de gunoi

Scurgerile de apă din toaletă pot duce la risipirea a aproximativ 380 de litri pe zi. Pentru a afla dacă te confrunți cu o astfel de problemă, pune câteva picături de colorant în rezervorul toaletei.

Dacă nu ai tras apa, dar colorantul se scurge în vas, atunci ar trebui să iei măsuri. Totodată, nu mai folosi toaleta pe post de scrumieră sau coș de gunoi, deoarece cu fiecare muc de țigară sau șervețel după care tragi apa, risipești între 18 și 20 de litri de apă.

ADVERTISEMENT

Nu face dușuri lungi

Pentru un duș obișnuit, consumi între 20 și 40 de litri de apă pe minut. Limitează timpul petrecut în baie și nu mai face dușuri lungi, pentru a avea facturi mai mici.  De altfel, o cadă parțial umplută cu apă risipește mai puțin.

Oprește apa în timp ce te speli pe dinți sau bărbierești

Mulți oameni au tendința de a lăsa robinetul deschis atunci când se spală pe dinți sau bărbieresc. Renunță la acest obicei și folosește metode alternative.

ADVERTISEMENT

De pildă, poți pregăti un pahar cu apă pe care să o folosești pentru clătire după periaj. De asemenea, umple partea de jos a chiuvetei, pentru a clăti aparatul de ras.

ADVERTISEMENT
Tags: