News

Cum s-a ajuns la reținerea preotului Visarion Alexa. Ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre părinte și femeia care l-a acuzat

Apar noi informații în ancheta în care preotul Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală. Ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre părinte și femeia de 37 de ani.
20.09.2022 | 13:24
Cum sa ajuns la retinerea preotului Visarion Alexa Ce sa intamplat la intalnirea dintre parinte si femeia care la acuzat
Femeia care l-a acuzat pe preotul Visarion Alexa de agresiune sexuală ar fi purtat tehnică de înregistrare. Sursa foto: aradon.ro
ADVERTISEMENT

Cunoscutul părinte Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” Militari a fost reținut de poliție, vineri seara. Acesta a fost acuzat de o femeie că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea.

Femeia care l-a acuzat pe preotul Visarion Alexa de agresiune sexuală ar fi purtat tehnică de înregistrare

Luna trecută, o femeie în vârstă de 37 de ani a mers la Poliție şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa. Aceasta le-ar fi spus oamenilor legii că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual.

ADVERTISEMENT

Vineri, 16 septembrie, părintele a ajuns la secția de poliție, unde a fost audiat. Acesta a fost reținut 24 de ore pentru acuzațiile de agresiune sexuale care i-au fost aduse.

A doua zi, magistrații de la Judecătoria Sectorului 6 au decis ca părintele să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Marți, 20 septembrie, au apărut detalii noi în legătură cu acest caz. Se pare că femeia care a depus plângere împotriva preotului pentru agresiune sexuală ar fi purtat tehnică specială pentru înregistrarea conversației cu părintele, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media.ro.

Prin acest demers, polițiștii au putut confirma acuzațiile inițiale făcute de enoriașă. Acestea nu sunt însă însoțite de probe elocvente, dat fiind faptul că aparatura era doar pentru înregistrare audio, nu și video.

ADVERTISEMENT

Ancheta va merge mai departe și se vor face și percheziții asupra telefonului preotului pentru a fi analizate discuțiile anterioare dintre el și presupusa victimă, notează sursa citată.

Stenogramele discuției dintre preotul Visarion Alexa şi femeie

La întâlnirea dintre Visarion Alexa și femeia de 37 de ani, preotul ar fi făcut gesturi indecente. Din această cauză, s-a luat decizia de a-l reține pentru 24 de ore. De subliniat că nu a fost vorba de un flagrant. Poliția a luat decizia reținerii pentru 24 de ore după analizarea înregistrării.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public au apărut stenogramele cu discuția dintre părintele Visarion Alexa și femeia care îl acuză de agresiune sexuală. Iată cum a decurs dialogul dintre cei doi.

ADVERTISEMENT