Sport

Cum s-a descurcat Alex Mitriță în amicalul Universitatea Craiova – Botev Plovdiv 2-0. Nicușor Bancu, primele minute după șapte luni de absență

Alexandru Mitriță a revenit în tricoul „alb-albastru” după o pauză de patru ani în partida amicala Universitatea Craiova - Botev Plovdiv, scor 2-0.
26.06.2023 | 10:59
Cum sa descurcat Alex Mitrita in amicalul Universitatea Craiova  Botev Plovdiv 20 Nicusor Bancu primele minute dupa sapte luni de absenta
Cum s-a descurcat Alex Mitriță în amicalul Universitatea Craiova - Botev Plovdiv 2-0. Nicușor Bancu, primele minute după șapte luni de absență. sursă foto: Facebook UCV
ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță a bifat primele 45 de minute după revenirea la Universitatea Craiova în partida amicală din stagiul de pregătire din Bulgaria cu Botev Plovdiv, scor 2-0. Mijlocașul din Bănie nu a reușit să își pună numele pe tabela de marcaj, însă a fost motorul „alb-albaștrilor” în ofensivă.

Cum s-a descurcat Alex Mitriță în Universitatea Craiova – Botev Plovdid 2-0! Mijlocașul a bifat primele 45 de minute după revenirea la trupa lui Eugen Neagoe

Universitatea Craiova a început seria partidelor amicale din Bansko cu Botev Plovdiv, formație cu pretenții din campionatul Bulgariei. Oficialii „alb-albaștrilor” urmează să mai stabilească și alte meciuri de pregătire înaintea startului din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Formația din Bănie a înscris rapid golul de 1-0 în fața celor de la Botev Plovdiv prin Alexandru Crețu după o fază creată de Andrei Ivan în careul bulgarilor în minutul doi. A venit și rândul lui Alexandru Mitriță să se facă observat în ofensiva Universității Craiova cu o pasă ideală pentru Marian Danciu, după un duel unu la unu cu Jefferson Granado.

„Piticul atomic” a dat startul acțiunilor ofensive ale Universității Craiova în prima repriză, însă bulgarii au reușit să oprească la timp acțiunile „juveților”. Alexandru Mitriță a fost autorul unei pase de excepție pentru Marian Danciu din propria jumătate de teren în minutul 30, însă tânărul mijlocaș nu a reușit să ajungă la minge înaintea portarului de la Botev Plovdiv.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul s-a zbătut pentru fiecare minge de pe banda stângă și i-a sprijinit pe colegii săi din defensivă, dar a pus și presiune pe apărarea bulgarilor. Chiar și dacă nu a reușit să își aducă aportul pe tabela de marcaj cu Botev Plovdiv, Alex Mitriță a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai oltenilor din prima repriză.

Alexandru Mitriță a fost în prim-plan și la sfârșitul primei reprize din Bansko. Internaționalul român nu a părăsit suprafața de joc până când nu a bătut palma cu toți colegii săi din primul „11” al Universității Craiova, începând de la Elvir Koljic până la Laurențiu Popescu.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu a bifat primele minute după șapte luni de la accidentare! Internaționalul a preluat banderola de căpitan de la Alex Mateiu

Eugen Neagoe l-a aruncat în luptă și pe Nicușor Bancu pe finalul reprizei secunde cu Botev Plovdiv, scor 2-0. Fundașul stânga a suferit o ruptură de ligamente pe stadionul din Giulești cu Rapid în luna noiembrie, iar accidentarea l-a ținut departe de teren timp de șapte luni.

Nicușor Bancu s-a aflat pe banca de rezerve și în ultima confruntare din campionat cu Sepsi, scor 0-1, însă „Geană” nu și-a permis să îl trimită pe teren. Totuși, căpitanul Universității Craiova a reușit să bifeze primele minute în tricoul „alb-albaștrilor” cu ocazia meciului de pregătire cu Botev Plovdiv.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe l-a trimis pe suprafața de joc în minutul 70, iar internaționalul român a preluat banderola de la Alexandru Mateiu. Fundașul este în concurență cu Basilio Ndong pentru un loc în primul „11” și anunță că nu este îngrijorat de concurență.

„Sunt bine, am început să fac antrenamente cu băieţii, mai fac şi separat, pregătirea este din ce în ce mai grea, lucrăm intens şi sper ca la începutul campionatului să fim în formă maximă. Mi-e dor şi de meciurile amicale, numai să joc o dată, sunt 7 luni de când sunt accidentat şi îmi doresc să fiu pe teren.

Sunt şanse să încep sezonul pe teren, dar nu ştiu cât de mari, să vedem ce va fi şi în cantonament, să fiu bine cu piciorul şi sper să fiu apt sută la sută, dar nu promit nimic. Va fi o concurenţă bună cu Ndong, benefică pentru orice club, mă bucur că a jucat bine cât am lipsit eu, şi-a făcut datoria. Eu sper să jucăm amândoi, dacă se poate, dacă nu, cel mai bun să fie titular”, a spus Nicușor Bancu.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 6.00 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT