Sport

Amicale vara 2023. Deac, gol în duelul dintre CFR Cluj cu Hermannstadt

Echipele din SuperLiga au dat startul pregătirilor pentru sezonul ce urmează să înceapă, iar în vara lui 2023 vor susține partide amicale în cantonamentele pe care le vor efectua.
13.08.2023 | 14:01
Amicale vara 2023 Deac gol in duelul dintre CFR Cluj cu Hermannstadt
Ciprian Deac a înscris pentru CFR Cluj în amicalul cu Hermannstadt. Foto: Facebook - @CFR Cluj
ADVERTISEMENT
13-08-2023
11:07

CFR Cluj, victorie în amicalul cu Hermannstadt

Sepsi și-a amânat partida din SuperLiga, din acest weekend, pentru pregătirea meciului retur din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League. Covăsnenii urmau să o înfrunte în etapa a 5-a pe CFR Cluj, însă duelul a fost amânat.

Trupa lui Andrea Mandorlini a profitat de pauză și a evoluat duminică într-un meci amical cu Hermannstadt, care a avut loc fără spectatori. CFR Cluj s-a impus spectaculos, scor 3-2.

Golurile fostei campioane a României au fost marcate de Ciprian Deac, Karlo Muhar și Betancor, în timp ce sibienii au redus din diferență prin Adrian Petre și Bărbuț. VEZI VIDEO AICI.

 

12-07-2023
20:12

Dinamo a învins CS Tunari

Cu doar câteva zile înainte de debutul în noul sezon din SuperLiga, Dinamo a învins, scor 4-2, formația CS Tunari, nou promovată în eșalonul secund, într-un meci amical disputat cu porțile închise la Săftica.

Golurile ”câinilor” au fost marcate de Hakim Abdallah, Cătălin Țîră, Valentin Borcea și Dennis Politic.

 

09-07-2023
07:27

FC U Craiova 1948 - FC Argeș 3-0

Echipa lui Adrian Mititelu a câștigat cu 3-0 în fața piteștenilor care au retrogradat la baraj în finalul sezonului trecut. Pentru FC U Craiova 1948 a fost ultimul test înainte de meciul de la Târgu-Jiu cu FCSB.


Chițu a reușit o „dublă” în decurs de zece minute (22, 32), iar Sidibe a închis tabela în minutul 75. Oltenii au folosit două garnituri diferite în cele două reprize.

08-07-2023
11:44

CFR Cluj - Ceahlăul Piatra Neamț 3-1

CFR Cluj a încheiat cantonamentul de la Brașov cu o victorie împotriva Ceahlăului Piatra Neamț, scor 3-1. Partida a fost ultimul teste înainte de debutul noului sezon din SuperLiga.


Pentru echipa antrenată de Andrea Mandorlini au marcat Yuri, Bîrligea și Krasniqi, în timp ce pentru moldoveni a înscris Llullaku. Ardelenii debutează în prima etapă în Gruia cu Poli Iași.

08-07-2023
11:17

FC Hermannstadt - FC Csikszereda Miercurea Ciuc 5-1

Sibienii au reușit o victorie la scor în ultimul amical înainte de începerea noului sezon din SuperLiga. Hermannstadt a condus la pauză cu 3-0, iar scorul final a fost 5-1.


Pentru echipa antrenată de Marius Măldărășanu au marcat Balaure, Paraschiv, Bucuroiu, Petrescu, B.Rotar (fotbalist în probe).

07-07-2023
09:32

Poli Iași, remiză albă în ultimul amical

Poli Iași a terminat la egalitate, scor 0-0, cu formația Krumovgrad, în ultimul meci amical susținut în stagiul de pregătire din Bulgaria.

Antrenorul Leo Grozavu a început partida cu următoarea formulă de echipă: Jankov – Martac, Katanec, Fl. Ilie, S. Șerban – Vașvari, A. Mogoș – A. Roman, Militaru, Hlistei – Vojtus. Pe Parcursul întâlnirii au mai intrat Itu, Ailenei, Gheorghiță, Jatoba, R. Ilie, Luis Phelipe, Kouadio, Hrib, Fărcaș, Tincu, Ștefanovici și Ungurenași.

06-07-2023
09:31

Universitatea Craiova încheie seria amicalelor cu un succes

Universitatea Craiova a învins Slavia Sofia, scor 3-2, în ultimul meci amical disputat în stagiul de pregătire din Bulgaria.

Golurile oltenilor au fost marcate de Elvir Koljic (43), Marian Danciu (52) și Atanas Trică (81), în timp ce bulgarii au punctat prin Nikolov (22, penalty) și Jean Baptiste Mendy (68, autogol).

Antrenorul Eugen Neagoe a început partida în următoarea formulă de echipă: Lazar – Vlădoiu, Raul Silva, Badelj, Bancu – Al. Crețu, Mateiu – Ivan, Danciu, Mitriță – Koljic. Au mai intrat pe parcurs Trică, Mendy, Roguljic, Gașpar și Borța.

05-07-2023
18:21

Otețul Galați - Vojvodina Novi Sad 2-2

Noua promovata continuă pregătirile pentru revenirea în SuperLiga. Echipa lui Dorinel Munteanu a terminat la egalitate cu NK Vojvodina Novi Sad 2-2, scor 2-2.


Fostul jucător al CSA Steaua, Ștefan Bodișteanu a marcat, alături de George Cîrjan. Oțelul debutează în prima etapă din SuperLiga pe teren propriu cu UTA.

05-07-2023
18:10

Rapid - Slovan Bratislava 1-4

Rapid a pierdut categoric ultimul meci înainte de startul sezonului din SuperLiga. „Alb-vișiniii” debutează în noul sezon pe teren propriu cu Sepsi, pe 14 iulie. „Giuleștenii” nu au arătat însă deloc bine și au luat patru goluri de la Slovan Bratislava și au reușit să marcheze o singură dată.


Răzvan Oaidă, fostul jucător al FCSB, a marcat cu un șut suberb de la distanță în minutul 74, iar un video cu reușita sa a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului.


Cum a arătat primul unsprezece trimis în teren de Adrian Mutu: Moldovan (63′ Drăghia) – I. Cristea, Săpunaru (28′ Morais), P. Iacob – Braun (54′ Onea), Al. Albu (59′ Oaidă), Kait (75′ Emmers), Cîrjan (75′ Pănoiu), F. Ștefan (75′ Costache) – Al. Ioniță (54′ Papeau), Valle (54′ Al. Stan, 75′ Bamgboye).

05-07-2023
12:03

Universitatea Cluj, înfrângere în fața campioanei Poloniei

Universitatea Cluj a fost învinsă în ultimul meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Austria, scor 1-2, de campioana Poloniei, Rakow Czestochowa.

Golul clujenilor a fost marcat de Ianis Stoica (34), în timp ce pentru polonezi au înscris Deian Sorescu (7) și Piasecki (41).

 

Antrenorul Anton Petrea a început jocul cu următoarea formulă de echipă: Gorcea – Dimitrov, Pițian, Mitrea, Vătăjelu – Bordeianu, Bic – Popadiuc, Nistor, Chipciu – I. Stoica.

04-07-2023
19:38

Universitatea Cluj, remiză cu MSK Zilina

Universitatea Cluj a încheiat la egalitate cu slovacii de la Zilina, scor 1-1. Adversarii „șepcilor roșii” au deschis scorul în minutul 50, iar ardelenii au egalat în minutul 60 prin Albert Hofman.


„Studenții” se apropie de finalul cantonamentului din Austria și vor întâlni în prima etapă din SuperLiga pe cei de la Petrolul, pe stadionul „Ilie Oană”, duminică, 16 iulie.

04-07-2023
19:15

Petrolul Ploiești - Panatinaikos 0-2

Petrolul a pierdut împotriva unei dintre cele mai titrate echipe din campionatul Greciei. „Lupii galbeni” au încasat două goluri și au fost conduși încă de la pauză cu 1-0. 

Partida a fost transmisă live pe canalul de YouTube al ploieștenilor. În ultimul meci amical din stagiul de pregătire, Petrolul va juca împotriva croaților de la NK Osijek.

04-07-2023
18:19

FC Voluntari - Hapoel Beer Sheva 0-3

FC Voluntari a pierdut categoric meciul cu Hapoel Beer Sheva, fosta adversară a Universității Craiova, din preliminariile Conference League.


Ilfovenii au pierdut ultimul amical din cantonamentul de pregătire din Polonia. Au marcat: Hamed, Badash și Klimala.

Echipa trimisă de FC Voluntari: Vâlceanu- Richardinho, Matricardi, Armaș, Boboc- Rață, Crepulja- Merloi, Doru Andrei, Nemec. Au jucat în repriza a doua: J.Fernandez, Aliji, Paz, Andreș, Cocian, Voican, Munteanu, Dumiter, Florea.

04-07-2023
16:07

CFR Cluj - FC Brașov 3-1

Aflată în cantonament la Brașov, CFR Cluj a disputat marți al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire. Adversara ardelenilor a fost divizionara secundă FC Brașov, de care a formația antrenată de Andrea Mandorlini a trecut cu scorul de 3-1. Golurile au fost marcate de Jefte (min. 9 din penalty), Otele (min. 13) și Buș (88) pentru clujeni, respectiv de Lascu (min. 44), pentru „stegari”.

Tehnicianul italian a început partida în următoarea formulă: Scuffet – Boben, Ajeti, Burcă – Peteleu, Filip, Muhar, Cvek, Camora – Betancor, Otele. După pauză, au mai intrat Țîru, Yuri, Ricky, Fică, Sava,Krasniqi, Bălan, Mustapha, Silaghi, Gondiu, Buș și Lucaci.

03-07-2023
18:15

Eșecuri pentru Poli Iași și FC Botoșani în amicalele de luni

Poli Iași – FK Radnicki Nis 1-2

Aflată în cantonament în Bulgaria, la Bansko, Poli Iași a susținut luni două partide amicale. Dimineață, echipa lui Leo Grozavu a trecut de divizionara secundă bulgară Montana cu scorul de 3-1.

După amiază, adversarii moldovenilor au fost sârbii de la FK Radnicki Nis, care s-au impus cu 2-1. Unicul gol al ieșenilor a fost marcat în minutul 13 de Vașvari, din lovitură de la 11 metri.


FC Botoșani – Ferencvaros 0-3

Tot luni, dar în Austria, prim-divizionara FC Botoșani a disputat ultimul meci de verificare al stagiului de pregătire contra lui Ferencvaros. Campioana Ungariei s-a impus cu un clar 3-0, după ce la pauză conducea cu 2-0.

03-07-2023
15:03

Rapid - FK Raca Bratislava 5-0

Min. 90+2: Fluier final. Victorie la scor pentru Rapid, care a făcut un bun antrenament contra unei echipe de o valoare net inferioară.

Min. 77: GOOOL Rapid! Dugandzic înscrie din pasa lui Cîrjan.

Min. 77: GOOOL Rapid! Paul Iacob înscrie superb, din lovitură liberă de la 20 de metri.

Min. 73: GOOOL Rapid! Kait recuperează o minge în preajma careului advers, avansează și înscrie cu un șut din 10-12 metri.

Min. 43: GOOOL Rapid! Bamgboye majorează diferența cu un șut din careu, după o nouă pasă excelentă a lui Papeau.

Min. 34: Portarul slovac apără un penalty executat de Costache, după ce Pănoiu fusese faultat în careu.

Min. 4: GOOOL Rapid! Emmers deschide scorul după o combinație cu Papeau.

Min. 1: A început partida.

Vezi mai jos meciul online.

De la ora 18:00, Rapid joacă un amical cu Rapid – FK Raca Bratislava, echipă retrogradată în cel de-al treilea eșalon slovac. Adrian Mutu a început meciul în următoarea formulă: H. Moldovan – Braun, Dr. Grigore, J. Morais – Costache, Emmers, Oaidă, Pănoiu, Onea – Bamgboye, Papeau.

03-07-2023
10:17

Poli Iași a câștigat primul amical de luni

Poli Iași a înregistrat a doua victorie în meciurile amicale înainte de startul noului sezon din SuperLiga. După înfrângerile cu Farul (0-1) și Botev Plovdiv (0-2), moldovenii au câștigat partidele cu Drita (1-0) și ultima oară cu Montana (3-1).

Nou-promovată în SuperLiga, Poli Iași s-a impus luni în fața bulgarilor de la Montana după golurile marcate de Vojtus, minutul 40, Istratie, minutul 73 și Harrison în minutul 90.

De la ora 18:00, echipa antrenată de Leo Grozavu va disputa al doilea meci de pregătire al zilei. Moldovenii o vor înfrunta pe Radnicki Nis din Serbia. Poli Iași se pregătește în această perioadă la Bansko, în Bulgaria.

 

02-07-2023
18:33

Dinamo și Farul, înfrângeri în meciuri amicale

Dinamo a fost învinsă de formația maghiară Zalaegerszeg, scor 0-1, în cel de-al doilea meci amical susținut în cantonamentul din Slovenia.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Milovanovikj (85). La acest amical au debutat în tricoul ”câinilor” portarul Adnan Golubovic și atacantul Hakim Abdallah.

Antrenorul Ovidiu Burcă a început jocul în următoarea formulă: Golubovic – De Moura, Giafer, Patriche (Bena 46), R. Grigore, Amzăr – Larrucea, Iglesias (N. Roșu 46), A. Irimia (I. Roșu 55) – Bani (Abdallah 55), Ghezali (Țîră 55).

Dinamoviștii mai au un test, pe 5 iulie, împotriva lui Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu.

În ultimul meci amical din Polonia, Farul a fost învinsă de ocupanta locului 8 din această țară, Warta Poznan, scor 0-3. Golurile au fost înscrise de Savic (15), Kupczak (45, penalty) și Queiros (62, autogol).

Tehnicianul Gică Hagi a folosit următorii jucători: Aioani – Sîrbu, Queiros, Boli, Vianna – Nedelcu, Artean, Vînă – Borginho, Rivaldinho, Sali. Au mai jucat: Buzbuchi – Dumitrache, Grosu, Stoian, N. Popescu, Martinovic.

Oțelul Galați a terminat la egalitate, scor 0-0, amicalul jucat împotriva lui NK Maribor, echipă care a încheiat pe locul trei în campionatul din Slovenia. Antrenorul Dorinel Munteanu a început jocul în formula: Stoian – Rus, Zivulic, Yabre, Zhelev – Lopez, Cisotti – Gaitan, Pop, Dimitrov – Ursu.

02-07-2023
16:23

FC U Craiova, eșec usturător cu FC Koln II

FC U Craiova a suferit o înfrângere drastică în cel de-al doilea amical din stagiul de pregătire din Germania, pierzând cu 2-7 în fața echipei a doua a clubului FC Koln, care evoluează în Liga 4.

Golurile oltenilor au fost marcate de Baeten (7) și Sidibe (55). ”Juveții”, conduși de pe bancă de tandemul Dan Vasilică – Florin Drăgan, au folosit următoarea formulă de echipă: Enache – Compagnucci, Kvakic, Danny Henriques, Mascarenhas – V. Achim, Zanfir – Van Durmen, Baeten, Bahassa – Chițu. În repriza a doua au mai intrat Bauza, Sidibe, R. Negru, Abbey și R. Popa.

 

02-07-2023
10:55

Farul Constanţa, înfrângere cu 0-5 în faţa lui Banik Ostrava!

Farul Constanţa a suferit o înfrângere dură în primul amical al zilei. Banik Ostrava s-a impus cu 5-0 în faţa campioanei României. Gică Hagi a folosit în această partidă mai mulţi jucători care au evoluat mai puţin la prima echipă: Nicholas Popescu, Dănuleasa, Doicaru sau Andronache fiind printre titulari. De la ora 18:00, “marinarii” vor juca împotriva celor de la Marta Poznan. 

VEZI VIDEO: 

01-07-2023
16:40

Poli Iași, succes în fața unei echipe din Kosovo

Nou promovata Poli Iași a învins formația KF Drita din Kosovo, scor 1-0, în cel de-al doilea meci amical din stagiul de pregătire din Bulgaria.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în prima repriză de Gheorghiță. Antrenorul Leo Grozavu a început partida în următoarea formulă de echipă: Ailenei – Martic, Tincu, Katanec, Șerban – Marchioni, Itu, Roman, Gheorghiță – Jatoba, Harrison.

01-07-2023
11:39

Rapid - Gyor 1-0! Dugandzic a marcat unicul gol

Rapid a câştigat cu 1-0 amicalul cu Gyor, al doilea amical din stagiul de pregătire din Slovenia. Unicul gol a fost marcat de Marko Dugandzic, în minutul 30. Următorul meci al Rapidului va avea loc luni, 3 iulie, de la ora 18:00, cu Raca Bratislava. 

Echipa trimisă în teren de Adi Mutu: 

Drăghia (75′ Ungureanu) – I. Cristea, Săpunaru (cpt.) (46′ D. Grigore), P. Iacob (46′ Morais) – Onea (46′ Costache), Oaidă (46′ Pănoiu), Al. Albu (46′ Kait), Cîrjan (46′ Emmers), Braun (46′ Ștefan) – Al. Ioniță (46′ Papeau, 75′ El Sawy), Dugandzic (46′ Bamgboye, 75′ Al. Stan)

VEZI VIDEO: 

01-07-2023
10:29

Oţelul Galaţi - Polissya Zhytomyr 2-2

Oţelul Galaţi a remizat, scor 2-2, cu Polissya Zhytomyr din Ucraina. Golurile echipei lui Dorinel Munteanu au fost marcate de Jardan şi Neagu. VEZI VIDEO REZUMAT 

 

30-06-2023
16:51

CFR Cluj a câștigat cu 1-0 amicalul cu CSC Dumbrăvița

Aflată în cantonament la Brașov, CFR Cluj a susținut un prim meci amical contra divizioanarei secunde CSC Dumbrăvița, pe care l-a câștigat la limită cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Jefte Betancor în minutul 50.

Tehnicianul italian Andrea Mandorlini a început meciul în formula Scuffet – Bălan, Yuri, Țîru, Peteleu, Ricky, Cvek, Filip, Fică, Otele, Betancor. Pe parcurs au mai intrat Sava, Adam, Razak, Fofana, Mustapha, Lucaci, Silaghi și Buș.

29-06-2023
18:52

Amicale vară SuperLiga: rezultatele înregistrate joi, 29 iunie

Campioana Farul Constanța a pierdut primul meci amica disputat în cantonamentul din Polonia, fiind învinsă de Pogon Szczecin, scor 1-2.

Pentru ”marinari” a înscris Rivaldinho (30), în timp ce pentru polonezi au înscris Wedrychowski (26) și Benedikt Zech (40).

Tehnicianul Gică Hagi a folosit la această partidă următoarea formulă de echipă: Aioani (Buzbuchi 46) – Sîrbu (Grosu 46, Cercel 80), Artean (Queiros 46, Bîrzu 80), Boli (Gustavo 46, Dănuleasă 80), Bassong (Vianna 46, Dussaut 80) – Nedelcu (Doukoure 46), Banu (N. Popescu 46, Martinovic 80), Buta (Vînă 46) – Borgnino (Dumitrache 46, Stoian 80), Rivaldihno (Carnat 46, Doicaru 68) Sali (Benchaib 46, Andronache 80).


Sepsi OSK a fost învinsă, scor 1-3, într-un joc amical de echipa bulgară CSKA 1948 Sofia, viitoarea adversară a celor de la FCSB în turul 2 preliminar al Conference League.

Golul covăsnenilor a fost reușit de Rondon (72), în timp ce pentru învingători au punctat Rusev (19, penalty), Karagaren (41) și Tsenov (43).

Antrenorul Liviu Ciobotariu a început în următoarea formulă de echipă: Niczuly – Otelița, Ninaj, Bălaşa, Ciobotariu – Rodriguez, N. Păun – I. Gheorghe, C. Matei, Ştefănescu – Safranko. Au mai jucat Tamas, Ispas, Junior, Alimi, Aganovic, Damașcan, Varga, Rondon, Kallaku.


FC U Craiova a câștigat primul amical al stagiului de pregătire din Germania, învingând formația Rot Weiss Ahlen, scor 1-0.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Blănuță (18). Oltenii au început meciul în următoarea formulă: Popa – Compagnucci, Kvakic, Danny, Mascarenhas – Achim, Van Durmen – Baeten, Bahassa, Chițu – Blănuță. În repriza a doua au jucat: Gurău – Negru, Kvakic, Zanfir, Ciucă – Ciobanu, Mario Ilie – Sidibe, Bauza, Abbey – Angelo.


Universitatea Cluj a pierdut amicalul cu Maccabi Haifa, scor 0-3, disputat în cantonamentul din Austria.

Antrenorul Toni Petrea a început jocul cu următoarea echipă: Chirilă – Călugăr, Pițian, Miron, Oancea – Bic, Bordeianu, Nistor – Chipciu, I. Stoica, D. Popa.

28-06-2023
18:14

Amicale vară SuperLiga: rezultatele înregistrate miercuri, 28 iunie

FC Botoșani a pierdut drastic al doilea meci de pregătire al verii în cantonamentul din Austria. Echipa antrenată din „umbră” de Marius Croitoru a suferit un eșec usturător cu scorul de 0-5 în fața polonezilor de la Legia Varșovia. 

Kramer, de trei ori și Gual, cu o „dublă” au marcat în poarta lui Răzvan Ducan. Este al doilea eșec în tot atâtea meciuri pentru FC Botoșani în meciurile amicale după 0-1 cu CSKA Sofia. 


Poli Iași a pierdut primul meci amical din cantonamentul din Bulgaria. Nou-promovată în SuperLiga, echipa pregătită de Leo Grozavu a cedat în fața echipei locale Botev Plovdiv cu scorul de 0-2. M. Sekulic și D. Tonev, din penalty, au marcat pentru formația din țara vecină. 

Leo Grozavu a alinitat următorul prim 11: Brînză, Martac, Tincu, Katanec, Ștefanovici, Marchioni, Itu, Mogoș, Dumitru, Ion și Vojtus.

Antrenorul moldovenilor a schimbat toată echipa la pauză și i-a introdus pe Celeadnic Dumitru, Kouadio Christ, Azoiței, Florin Ilie, Șerban Sorin, Gabriel Vașvari, Alin Roman, Gheorghiță Andrei, Cătălin Hlistei, Harrison și Cherman.


FC Hermannstadt a disputat miercuri al treilea meci de pregătire din cantonamentul de la Bolu, Turcia. Sibienii au remizat, scor 0-0 contra selecționatei fotbaliștilor africani, formată din jucători fără contracte. 

Primul „11” trimis de Marius Măldărășanu: Muțiu – Medina, Antoche, Bejan, Popa, Limaj, Alhassan, Bărbuț, P. Petrescu, Jipa, Ad. Petre


UTA Arad a evoluat într-un meci de pregătire la Socodor împotriva echipei locale CS Socodor, locul 2 în Liga 4 din Arad. Formația pregătită de Mircea Rednic a câștigat cu 4-0 după golurile marcate de Mustacă, Benga, Cooper și Ahmet.

Echipa de start aliniată de Mircea Rednic: Kucher – Roganovic, Iurasciuc, Benga, Dumitrașcu, Pop, Ristin, Mihai, Mustacă, Vadim, Jason. 

28-06-2023
15:43

Dinamo - NK Slaven Belupo 1-0 (R. Grigore 85)

Min. 90+4: Fluier final. Victorie la limită pentru Dinamo.

Min. 85: GOOOL Dinamo! Ricardo Grigore deschide scorul după o fază fixă executată de Ricardo Grigore.

Min. 75: După o greșeală a lui Florescu, un atacant croat scapă singur cu portarul lui Dinamo, dar trimite pe lângă poartă.

Min. 62: Jucătorii lui Slaven Belupo joacă foarte dur, intrările lor sunt deseori peste limita Regulamentului. Pop primește un pumn în fugură, se creează un meleu între fotbaliștii celor două echipe, iar Crnac este eliminat.

Min. 58: Pop trimite pe lângă poartă dintr-o poziție ideală.

Min. 55: La Dinamo au ieșit Bani, Ghezali, I. Roșu, Giafer, Amzar și Moura, au intrat Buleică, Patriche, Borcea, Florescu, Țîră și Pop.

Min. 53: Dujmovic respinge o lovitură liberă executată de croați de la marginea careului.

Min. 48: Croații lovesc bara în debutul reprizei secunde.

Min. 33: Moura reia din vole peste poartă, după o pasă a lui Neluț Roșu.

Min. 25: Dinamoviștii protestează vehement după ce arbitrul nu acordă penalty după o intrare cu talpa în careul lui Slaven asupra lui Ghezali.

Min. 22: Ghezali scapă din nou singur, dar șutul său este blocat.

Min. 19: Ghezali scapă singur spre poarta adversă, dar preferă să=i paseze lui Iulian Roșu ân locul unei finalizări, iar șutul acestuia din urmă este blocat și mingea iese în afara terenului.

Min. 17: Portarul lui Slaven Belupo reține șutul lui Ghezali din afara careului.

Min. 1: A început partida.

Ovidiu Burcă a anunțat echipa de start a lui Dinamo pentru amicalul cu NK Slaven Belupo.

Dinamo: Dujmovic – Moura, Giafer, Larrucea, R. Grigore, Amzăr – N. roșu, I. Roșu, Iglesias – Bani, Ghezali. Antrenor: Ovidiu Burcă

28-06-2023
13:04

FC Voluntari, victorie cu o echipă din liga a doua din Polonia

FC Voluntari a mers în cantonament în Polonia și a disputat miercuri primul amical al verii. Ilfovenii s-au impus cu 1-0 în fața celor de la Katowice, locul 10 în a doua ligă poloneză.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Doru Andrei în minutul 86. Următorul adversar al celor FC Voluntari este Ruch (Polonia). Meciul de verificare va avea loc vineri, 30 iunie.

 

28-06-2023
11:05

Rapid, remiză cu Dunajska Streda

Rapid a încheiat la egalitate primul meci amical din cantonamentul din Slovacia. Jucătorii lui Adrian Mutu au egalat-o pe Dunajska Streda, fosta adversară a FCSB din play-off-ul Conference League, în minutul 91. 

Ocupanta locului doi din campionatul Slovaciei a deschis scorul în finalul primei reprize prin fundașul central Risvanis, la o centrare în careu care a surprins apărarea „alb-vișinie”. Golul Rapidului a fost marcat de Paul Iacob, după o centrare a lui Ciobanu. 

27-06-2023
18:49

FC Botoșani a pierdut la limită cu CSKA Sofia. Remiză pentru Oțelul Galați

FC Botoșani a pierdut la o diferență de un singur gol duelul de pregătire cu CSKA Sofia din cantonamentul de vară din Austria. Moldovenii au pierdut cu 0-1 după un autogol al lui Alin Șeroni în startul meciului. 

Răzvan Ducan, Sebastian Mailat și Mihai Roman II au fost singurii din lotul celor de la FC Botoșani care nu au evoluat în amicalul cu bulgarii. Mihai Ciobanu nu i-a trimis pe cei trei jucători în teren din cauza unor accidentări. 

Pentru FC Botoșani urmează duelul cu Legia Varșovia, care va avea loc miercuri, 28 iunie, de la ora 19:00. AEZ Zakakiou și Ferencvaros sunt celelalte adversare ale lui FC Botoșani din cantonamentul din Austria. 


De cealaltă parte, Oțelul Galați a remizat în primul meci amical al verii. Nou-promovata din SuperLiga a remizat cu Kapfenberg, din liga secundă a Austriei, scor 1-1. 

Ariel Lopez a marcat pentru formația lui Dorinel Munteanu care a trimis în teren următoarea echipă: Stoian – Rus, Yabre, Celea, Zhelev – Neagu (C), Cisotti, Gaitan – Pop, Dimitrov, Ursu.

Pe parcurs și-au făcut apariția. Păun, Farcaș, Ghiocel, Adăscăliței, Panait, Gorovei, Nica, Jardan, Lopez, Cîrjan, Fatai, Bodișteanu. 

FC Polissya Zhytomyr, din prima ligă a Ucrainei, va fi următorul adversar al gălățenilor din cantonamentul de vară din Austria. Meciul de pregătire va avea loc vineri, ora 18:30. 

26-06-2023
19:07

Petrolul Ploiești, înfrângere rușinoasă cu FK Sarajevo

Petrolul Ploiești a disputat al doilea meci de pregătire al verii din Slovenia în compania celor de la FK Sarajevo, care au terminat pe locul 4 în campionatul Bosniei. 

„Lupii galbeni” au pierdut fără drept de apel, scor 0-5. Echipa adversă și-a creat un avantaj liniștitor încă de la pauză. Kyeremeh (10) și Oliveira (23 și 45) au dus scorul la 3-0 în favoarea echipei din Bosnia. 

Murkovic (61) si Mustafic (78) au stabilit scorul final cu două goluri marcate în repriza secundă. În primul amical al verii, Petrolul a pierdut, scor 2-3 împotriva celor de la Shkendija. 

Petrolul Ploiești: Zima – Doua, Papp, Meijers, Velișar – Seto, Jefferson – Constantinescu, Jair, Grozav, Budescu. Vezi video aici cu partida

25-06-2023
15:10

LIVE. Universitatea Craiova - Botev Plovdiv 2-0 (Al. Crețu 2, Gașpar 75)

Echipa de start folosită de Eugen Neagoe: Popescu – Mitran, Badelj, Tomasec, Borța – Căpățînă, Danciu, Crețu – Mitriță, Koljic, Ivan

24-06-2023
10:22

Dinamo a dat 10 goluri în primul amical al verii

Dinamo a impresionat la primul meci amical al verii, învingând cu scorul de 10-2, formația FC Muscelul Câmpulung din Liga 3, într-o partidă desfășurată fără spectatori la Snagov.

Golurile ”câinilor” au fost marcate de G. Crețu (16), N. Roșu (29), Țîră (40), Al. Pop (50, 72), Florescu (51, 82, 84), Ghezali (69), A. Șerban (85, penalty). La meciul arbitrat de Sebastian Colțescu a fost prezent și administratorul special al ”roș-albilor”, Vlad Iacob. Dinamo a evoluat în maieuri, nu în tricouri de joc, deoarece nu au mai avut voie să folosească echipamentele din ediția trecută cu vechiul sponsor pe piept.

Pe banca tehnică a lui Dinamo s-a aflat Sorin Colceag, deoarece Ovidiu Burcă a fost nevoit să meargă la FRF în vederea înscrierii la școala de antrenori pentru licența PRO.

Dinamo a început partida în următoarea formulă de echipă: Dujmovic – D. Irimia, Giafer, R. Grigore, Amzăr – N. Roșu, A. Irimia, I. Roșu – G. Crețu, Țîră, Bani. În repriza secundă au jucat: Oncescu – Moura, Cune, Patriche (A. Șerban 60), Buleică – Iglesias, Larrucea, Borcea – Ghezali, Al. Pop, Florescu.

Formația lui Ovidiu Burcă va pleca pe 26 iunie într-un stagiu de pregătire în Slovenia, acolo unde vor susține și trei partide amicale:

  • 28 iunie – cu Nk Aluminij (nou-promovată în prima ligă din Slovenia)
  • 2 iulie – cu Zalaegerszegi Te (locul 9 din prima ligă a Ungariei)
  • 5 iulie – cu Dinamo Kiev (locul 4 din prima ligă a Ucrainei)
23-06-2023
12:21

Farul, o victorie și o remiză în triunghiularul de la Poiana Brașov

Farul Constanța a încheiat cantonamentul de la Poiana Brașov cu două partide de pregătire a câte 45 de minute. Poli Iași și FC Brașov au participat alături de campioana en-titre a României la turneul triunghiular. 

În primul meci, echipa antrenată de Gică Hagi a învins-o pe Poli Iași, scor 1-0. Rivaldinho a marcat singurul gol al partidei și a bifat prima reușită în tricoul „marinarilor”. 

  • Farul: Buzbuchi – Sîrbu (Dussaut, 33), Martinovic (Queiros, 33), K. Boli, Vianna (Gustavo, 33) – Nedelcu, Doukoure, Buta – Borgnino (Dumitrache, 26), Rivaldinho (Doicaru, 33), Sali.
  • Poli Iași: Jankov – Kouadio, Tincu, Marchioni, S. Şerban (Ştefanovici, 7) – Farcaş, Militaru (Cherman, 34), A. Roman – Hlistei, Gheorghiţă, Harrison (Vojtus, 24).

În a doua partidă de pregătire de la Campo Verde din Ghimbav, Farul Constanța a înfruntat-o pe FC Brașov. Cele două formații au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Darius Grosu, respectiv Vasile Constantin. 

  • Farul: Muşat – Cercel, Bîrzu, Dănuleasă, Bassong – D. Grosu, Artean, Vînă – Mateus, Carnat, Stoian.
  • FC Brașov: Micu – Sorsa, Fustar, T. Oltean – Lascu, Spătaru, R. Lazăr, V. Constantin, Dumbravă – Chică-Roşă, Blănaru.

Pentru campioana României urmează cantonamentul din perioada 26 iunie – 3 iulie care va avea loc în Polonia. Korona Kielce, Banik Ostrava și Warta Poznan sunt formațiile cu care Farul va evolua în meciurile de pregătire din Polonia.

În cel de-al treilea meci al turneului, Poli Iași și FC Brașov au încheiat la egalitate, scor 0-0.

22-06-2023
18:20

Petrolul, eșec cu goluri multe în fața lui FK Shkendija

Formația Petrolul Ploiești a fost învinsă, scor 2-3, de echipa nord-macedoneană FK Shkendija, în primul meci amical susținut în stagiul de pregătire de la Rogla (Slovenia).

Golurile ”lupilor galbeni” au fost marcate de Budescu (6, 32), în timp ce pentru învingători au înscris Cinari (4, 35) și Milev (18).

Antrenorul Florin Pârvu a folosit următoarea formulă de echipă: Gavrilaș  (62 Zima) – Doua (Dumitriu 46), Papp (Meijers 46), Pătrașcu (Garutti 46), Velisar (Manolache 46) – Purtic (Seto 46), Jerfferson (Jair 46) – Constantinescu (Zaharia 33, Vl. Bogdan 46, Enache 72), Budescu (Rădulescu 46), Grozav (Mitrov 46, Zaharia 72) – Irobiso (Moldoveanu 46, Ilie 72).

22-06-2023
10:32

Rapid - Muscelul 7-1. Iulian Cristea a debutat la giuleşteni

Rapid a câştigat meciul împotriva echipei de Liga a 3-a, Muscelul Câmpulug, cu scorul de 7-1. După primele 45 de minute a fost 4-0. Iulian Cristea a debutat la giuleşteni. Marcatorii:  Dugandzic (12, 40), A. Ciobanu (20), Bamgboye (29), Albu (75p), Al. Ioniță (77), G. Gheorghe (90) / E. Ernest (50).

 

21-06-2023
19:46

Sepsi, eșec într-un amical cu Ferencvaros

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a pierdut primul meci de verificare din cantonamentul pe care îl efectuează în Austria, fiind învinsă de formația Ferencvaros, scor 0-1.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Auzqui (79). Antrenorul Liviu Ciobotariu a început partida în următoarea formulă de echipă: Niczuly – Ispas, Tamas, Ninaj, Oteliță – N. Păun, Rodriguez – Varga, C. Matei, Aganovic – Safranko. Au mai jucat: D. Moldovan, D. Ciobotariu, Bălaşa, Oroian, Ştefănescu, Kallaku, I. Gheorghe, Rondon, Rența.

Următorul meci amical pentru Sepsi OSK va avea loc pe 29 iunie. Covăsnenii urmai să întâlnească pe CSKA Sofia, dar întâlnirea ar putea să fie anulată după ce cele două formații vor fi adversare în turul 2 preliminar al Conference League.

Mai toate formațiile care se vor afla la startul următoarei ediții de campionat au reușit transferuri importante, iar FANATIK vă va ține la curent cu toate amicalele în care vor fi testați noii veniți.

Vara anului 2023 e plină de amicale pentru echipele din SuperLiga

Vor fi o mulțime de meciuri amicale în pre-sezon, antrenorii celor 16 echipe din SuperLiga vor încerca să-și facă o idee despre jucătorii pe care îi au la dispoziție, iar FANATIK nu va rata nicio înfruntare din vara anului 2023.

ADVERTISEMENT

După ce a clacat din nou în finalul stagiunii trecute și a pierdut un nou titlu de campioană, FCSB s-a reunit cu gândul de a rupe blestemul și a-și trece în palmares trofeul intern după o pauză de opt ani.

”Roș-albaștrii” vor efectua un stagiu de pregătire în Olanda, în perioada 27 iunie – 7 iulie și vor fi cazați la Bilderberg De Keizerskroon, din Apeldoorn, hotel care i-a găzduit și în trecut.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Elias Charalambous au stabilit deja un meci amical, pe care îl vor disputa pe 5 iulie, împotriva grecilor de la PAOK Salonic, antrenați de Răzvan Lucescu. Partida se va disputa începând cu ora locală 18:30 (19:30 ora României).

Ce amicale au Farul, Rapid sau Dinamo în această vară

Campioana Farul, care și-a aflat și primul adversar din preliminariile Champions League, se află deja într-un cantonament la Poiana Brașov, iar vineri, 23 iunie de la ora 11:00, vor juca un amical cu divizionara secundă FC Brașov.

ADVERTISEMENT

După revenirea la Constanța și două zile de pauză, ”marinarii” vor pleca în Polonia, la Opalenica, unde își vor continua pregătirile până la 3 iulie. În acest stagiu vor disputa și câteva jocuri amicale, după următorul program:

  • 29 iunie, ora 11:00: adversar momentan nestabilit
  • 29 iunie, ora 18:00: Farul – Pogon Szczecin (Polonia)
  • 2 iulie, ora 11:00: Farul – Banik Ostrava (Cehia)
  • 2 iulie, ora 18:00: Farul – Warta Poznan (Polonia)
ADVERTISEMENT

O altă pretendentă la titlu, CFR Cluj va efectua un stagiu de pregătire la Brașov, urmând să dispute și trei partide de verificare. Deocamdată, formația italianului Andrea Mandorlini nu a stabilit cu exactitate numele adversarelor.

Rapid va efectua un cantonament în Slovacia în care va juca trei amicale, cu Dac Dunajska Streda, ETO Gyor și Slovan Bratislava. Revenită în SuperLiga după un singur an, Dinamo va pleca pe 26 iunie într-un cantonament în Slovenia unde vor disputa și trei partide de verificare, cu Nk Aluminij, Zalaegerszegi și Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT