Fotbal international

Cum s-a descurcat Radu Drăguşin la debutul pentru Juventus! I-a impresionat pe italieni

03.12.2020 | 10:23
Cum sa descurcat Radu Dragusin la debutul pentru Juventus Ia impresionat pe italieni
ADVERTISEMENT

Radu Drăguşin a debutat pentru Juventus în grupele Ligii Campionilor, după ce a bifat 21 de minute în meciul cu Dinamo Kiev. FANATIK îţi prezintă cifrele internaţionalului de tinerete, care i-a impresionat pe italieni încă de la prima partidă.

După ce a fost rezervă neutilizată în meciul cu Ferencvaros din etapa trecută a grupelor Ligii Campionilor, Radu Drăguşin a fost introdus pe teren de Andrea Pirlo în partida cu Dinamo Kiev. Fundaşul central de 18 ani i-a luat locul lui Merih Demiral şi a avut o prestaţie bună.

ADVERTISEMENT

Radu Drăguşin a fost lăudat de fanii lui Juventus la finalul meciului cu Dinamo Kiev, chiar dacă fundaşul român nu a fost pus la încercare de jucătorii antrenaţi de Mircea Lucescu.

Cifrele lui Radu Drăguşin la debutul pentru Juventus

Chiar dacă a jucat 21 de minute, Radu Drăguşin a avut cifre bune la debutul pentru Juventus. Internaţionalul de tineret a atins de 27 de ori mingea şi a oferit 25 de pase precise, având un procent de reuşită de 96%. Mai exact, fundaşul de 18 ani a greşit o singură pasă.

ADVERTISEMENT

Pentru prestaţia din meciul Juventus – Dinamo Kiev 3-0, Radu Drăguşin a primit nota 6,1 pe platforma FotMob. Pe Twitter, un fan al campioanei României a caracterizat prestaţia românului ca fiind una “solidă, chiar dacă nu a jucat prea mult”.

Fanii lui Juventus, impresionaţi de Radu Drăguşin

“Doamnelor şi domnilor, Radu Drăguşin e românul Van Dijk”, “A făcut o impresie bună, nu s-a complicat şi a jucat fără probleme”, “Deja valorează 40.000.000 de euro”, “Fundaşul nostru pentru următorii zece ani” sau “Fizic stă foarte bine, trebuie să mai lucreze la poziţionare, dar deja arată bine”, au fost câteva dintre reacţiile fanilor pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Andrea Pirlo despre debutul lui Radu Draguşin

“Le-am oferit înainte minute lui Frabotta şi Portanova, acum a venit rândul lui Drăguşin. Este un fotbalist cu un mare potenţial”, a declarat Andrea Pirlo.

Ce au scris jurnaliştii italieni despre debutul lui Radu Drăguşin la Juventus

Jurnaliştii de la Corriere dello Sport au apreciat decizia lui Andrea Pirlo de a-i oferi debutul lui Radu Drăguşin la Juventus, chiar dacă fundaşul de 18 ani nu a jucat niciun minut în Serie A.

ADVERTISEMENT

“O noapte pe care Radu Drăgușin nu o va uita. Meciul s-a terminat în minutul 66, la scorul de 3-0. După acel moment, Demiral a fost înlocuit cu puternicul fundaș Radu Drăgușin, jucător născut în 2002. Drăgușin a debutat pentru Juventus în Champions League fără să aibă la activ vreo apariție în Serie A”.

“Bun venit, Drăgușin! În minutul 69 al meciului și-a făcut apariția Radu Drăgușin, fundaș născut în 2002, despre care mereu s-a vorbit la superlativ. Drăgușin a fost adus în 2018 la Juventus, de la echipa Regal Sport București, iar în viitorul apropiat sunt șanse să-l vedem destul de des în teren. Cel mai probabil va fi jucătorul care îl va schimba pe Giorgio Chiellini, atunci când Pirlo va odihni titularii. Drăgușin a fost foarte sigur pe el la primele minute în fotbalul mare, a dat siguranță echipei. Suntem siguri că viitorul lui va fi unul strălucit”, au scris jurnaliştii de la Novantesimo.

“Poate să viseze la Serie A. A debutat în Liga Campionilor cu Dinamo Kiev, meci în care Juventus a câştigat. O experienţă de vis, pe care o va împărtăşi acasă, cu mama şi sora lui. Multe lucruri s-au schimbat în ultimii doi ani”, a notat jurnalistul Gianluca Di Marzio.

ADVERTISEMENT