Sport

Cum s-a descurcat Vlad Chiricheș la primul meci oficial după șapte luni. Imperial în Farul – FCSB 0-1

Vlad Chiricheș a bifat primul meci după accidentare. Fundașul a jucat tot meciul disputat de FCSB pe terenul lui Farul Constanța.
31.03.2024 | 23:09
Cum sa descurcat Vlad Chiriches la primul meci oficial dupa sapte luni Imperial in Farul  FCSB 01
Cum s-a descurcat Vlad Chiricheș în meciul Farul - FCSB. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB a învins Farul Constanța, scor 1-0, în a doua etapă a play-off-ului SuperLigii. Vlad Chiricheș a revenit în tricoul ”roș-albastru” și a fost integralist în partida de la Ovidiu.

Cum s-a descurcat Vlad Chiricheș în partida Farul – FCSB 0-1

Vlad Chiricheș a revenit pe gazon după șapte luni. Fostul căpitan al naționalei României s-a accidentat la finalul lunii august, într-o partidă pierdută de FCSB în deplasare la UTA Arad, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Fundașul central a încercat să joace cât mai simplu încă din debutul meciului disputat pe terenul constănțenilor. Chiricheș a avut un procentaj de pase de peste 93%, reușind 40 de pase precise din cele 43 încercate.

Intervențiile sale au risipit de multe ori pericolul din preajma careului lui FCSB, iar Vlad Chiricheș a arătat excelent deși nu a mai jucat de șapte luni din cauza accidentării.

ADVERTISEMENT

În minutul 31, Farul Constanța putea deschide scorul după ce Ionuț Cojocaru a trimis o centrare bună, iar fostul fundaș al lui Napoli putea avea un marcaj mai strâns la Louis Munteanu. Atacantul constănțenilor a ratat însă execuția, iar tabela a rămas neschimbată.

În minutul 68, o intervenție întârziată a lui Chiricheș la Grigoryan le-a dat șansa elevilor lui Gică Hagi să aibă o șansă importantă de a marca, dar mingea nu a ajuns în cele din urmă în plasa porții lui Târnovanu.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a încasat și un cartonaș galben pe terenul Farului, faultându-l prin alunecare pe Grigoryan în tușă. Dacă nu era oprit neregulamentar, armeanul putea scăpa spre poarta FCSB-ului la scorul de 0-0. Per total, o prestație foarte solidă a lui Chiricheș. Mai ales dacă ținem cont că e primul meci după o lungă perioadă.

Va conta Edi Iordănescu pe Vlad Chiricheș la Euro 2024?

Chiar dacă a absentat o perioadă lungă de timp din cauza problemelor medicale, Vlad Chiricheș nu și-a luat gândul de la echipa națională și speră chiar să fie convocat pentru Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”Nu mă ascund că îmi doresc să joc la naţională, e important să revin acum şi să joc restul meciurilor, apoi vedem ce decizie se va lua.

Din câte îmi aduc aminte, în perioada 2016 nici eu nu jucam foarte mult la echipa de club, dar la turneul final m-am simţit ca şi cum aş fi jucat.

Cred că ideea de prezenţă la un Campionat European îţi dă suflu, îţi dă împlinire şi te ajută să dai tot ce ai mai bun în momentul ăla”, a declarat Vlad Chiricheș în urmă cu zece zile.

ADVERTISEMENT