Sport

Va conta Edi Iordănescu pe Vlad Chiricheș la Euro 2024? Fundașul lui FCSB, declarație sinceră

Chiar dacă nu a revenit încă pe teren, Vlad Chiricheș și-ar dori să îmbrace tricoul naționalei României la Euro 2024.
21.03.2024 | 21:20
Va conta Edi Iordanescu pe Vlad Chiriches la Euro 2024 Fundasul lui FCSB declaratie sincera
Vlad Chiricheș vrea la Euro 2024. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a revenit în lotul lui FCSB, după accidentarea suferită în toamna anului 2023. Chiar dacă nu a evoluat încă în acest an, fundașul roș-albastru se gândește la participarea la Euro 2024.

Vlad Chiricheș vrea să joace la Euro 2024

Vlad Chiricheș s-a operat la finalul lunii noiembrie 2023 și în urmă cu o lună a făcut din nou parte din lotul lui Elias Charalambous. Fundașul lui FCSB speră să joace din nou într-un meci oficial după reluarea campionatului și, de ce nu, să prindă o convocare pentru Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”Cumva după ce m-am operat, mi-am trasat două obiective mari. E important acum să revin, să joc şi sper la final să pot spune că le-am îndeplinit. Nu mă ascund că îmi doresc să joc la naţională, e important să revin acum şi să joc restul meciurilor, apoi vedem ce decizie se va lua.

Din câte îmi aduc aminte, în perioada 2016 nici eu nu jucam foarte mult la echipa de club, dar la turneul final m-am simţit ca şi cum aş fi jucat. Cred că ideea de prezenţă la un Campionat European îţi dă suflu, îţi dă împlinire şi te ajută să dai tot ce ai mai bun în momentul ăla.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că naţională m-a ajutat foarte mult în cariera mea, de la Piţurcă, care m-a chemat când eram la Pandurii, nimeni altcineva n-ar fi făcut-o. Şi continuitatea cu Iordănescu, Contra, Daum, Rădoi. Au fost oameni care au avut încredere în mine şi m-au ajutat foarte mult.

Normal că şi statutul meu de la naţională m-a ajutat în multe momente să am oferte de la echipe importante, din Italia, Anglia, sunt sigur că m-a ajutat foarte mult naţionala”, a declarat Vlad Chiricheş, pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Crede că România poate trece de grupe la Euro 2024

Fundașul central consideră că România trebuie să abordeze Euro 2024 cu încredere, deoarece poate face o figură frumoasă și se poate califica în ”optimi”.

”Într-o grupă cu Elveţia, am terminat neînvinşi, e un lucru foarte pozitiv. Şi aş vrea să aibă încredere că pot să iasă din grupa asta. Sunt singur că şi ei gândesc asta, doar că trebuie să creadă foarte mult şi sunt sigur că pot să o realizeze”, a mai adăugat Vlad Chiricheş.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a bifat șapte partide pentru FCSB în această stagiune

Vlad Chiricheș are contract cu FCSB până la vară. Înțelegerea se va prelungi automat dacă elevii lui Charalambous vor reuși să ia campionatul și să ajungă în turul 1 preliminar al UEFA Champions League.

În acest sezon, fundașul central în vârstă de 34 de ani a bifat șapte meciuri pentru FCSB, patru în SuperLiga și trei în preliminariile Conference League.

ADVERTISEMENT