Sport

Cum s-a trăit de pe Arena Națională comemorarea a 23 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

Dinamo a ținut să marcheze în mai multe rânduri 23 de ani de la dispariția „Unicului Căpitan”, Cătălin Hîldan. Ce a pregătit clubul și cum au marcat fanii momentul.
09.10.2023 | 00:53
Cum sa trait de pe Arena Nationala comemorarea a 23 de ani de la moartea lui Catalin Hildan
Cătălin Hîldan, comemorat la derby-ul Dinamo - CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Dinamo va rămâne mereu marcată de data de 5 octombrie, ziua în care Cătălin Hîldan a plecat și a lăsat în urmă o rană care nu se va vindeca niciodată. FANATIK relatează cum s-a trăit de pe stadion acest moment de doliu al „câinilor”.

Dinamo, gest special pentru Cătălin Hîldan: în negru la derby-ul cu CFR Cluj

A venit din nou luna cea urâtă de toți dinamoviștii, „octombrie negru” cum a rămas în memoria suporterilor. Dinamo s-a îmbrăcat în negru în semn de respect pentru Cătălin Hîldan și a jucat după multă vreme cu echipamentul imprimat cu chipul „Unicului Căpitan”.

ADVERTISEMENT
Jucătorii lui Dinamo au intrat pe teren alături de copii de minge în tricouri cu „Unicul Căpitan”
Jucătorii lui Dinamo au intrat pe teren alături de copii de minge în tricouri cu „Unicul Căpitan”

Clubul anunța printr-un comunicat că va exista un moment tribut dedicat lui Cătălin Hîldan. Astfel, înainte de startul partidei, pe tabela de marcaj de pe Arena Națională a rulat un montaj video cu imagini din meciurile lui Cătălin Hîldan, dar și declarații emoționante ale lui Ionel Dănciulescu, Florentin Petre sau Cătălin Munteanu.

Hîldan a fost respectat și de rivali, iar Dinamo a pregătit un moment video cu Vivi Răchită în prim plan din emisiunea FANATIK SUPERLIGA, unde a povestit un episod despre întâlnirea cu simbolul „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Dinamo, moment de reculegere la derby-ul cu CFR Cluj în memoria lui Cătălin Hîldan

Dinamo a ținut și un moment de reculegere în amintirea „Unicului Căpitan”. Peste Arena Națională s-a lăsat o liniște extrem de apăsătoare, iar adierile vântului rece de toamnă a accentuat și mai mult tristețea. Juniorii lui Dinamo au apărut de asemenea cu tricouri și eșarfe dedicate lui Hîldan.

Minut de reculegere pentru Cătălin Hîldan
Minut de reculegere pentru Cătălin Hîldan

Peluza Cătălin Hîldan i-a dedicat apoi mai multe cântece „Căpitanului” și deși nu a fost plină, a creat o atmosferă demnă de un derby cu CFR Cluj și cu o simbolistică atât de importantă pentru identitatea clubului.

ADVERTISEMENT
PCH la derby-ul Dinamo - CFR Cluj
PCH la derby-ul Dinamo – CFR Cluj

Jucătorii lui Ovidiu Burcă au fost parcă înflăcărați de emoția și dragostea transmisă de cei aproximativ 10.000 de fani și parcă au arătat puțin din atitudinea și spiritul lui Cătălin Hîldan, răsplătită în minutul 10 prin golul lui Abdallah.

Cătălin Hîldan parcă i-a vegheat de sus pe jucătorii lui Ovidiu Burcă și în minutul 53, când portarul Golubovic a agățat mingea în ultima instanță și a deviat din piciorul lui Deac, în timp ce Mogoș a trimis în plasa laterală din careu cu poarta goală.

ADVERTISEMENT

Și Dinamo rezistă în continuare. Până în minutul 58, când Birligea a marcat cu un șut plasat spectaculos. Dinamo are din nou noroc în minutul 61, când CFR Cluj e aproape de 2-1, însă ardelenii ratează incredibil din 5 metri cu toată poarta în față.

Cătălin Hîldan Jr., prezent în tribune la derby-ul Dinamo – CFR Cluj. Tot stadionul a aplaudat în minutul 74. Burcă, în lacrimi

Cristi Hîldan a transmis un mesaj emoționant pentru toată suflarea dinamovistă prin intermediul FANATIK, iar în lipsa sa, pe stadion a fost prezent nepotul „Unicului Căpitan”.

Galeria lui Dinamo a afișat în minutul 74 mai multe mesaje pe întreaga peluză închinate lui Cătălin Hîldan, căzut pe teren în amicalul de Oltenița chiar în acel minut: „Unicul Căpitan este Cătălin Hîldan”, „Te vom iubi mereu”, „Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo”, „Un strigăt tare pentru el/ Un strigăt tare pân la cer, Un strigăt pentru Căpitan / Doar pentru Cătălin Hîldan”, au fost doar câteva din cântecele dinamoviștilor.

Jucătorii s-au oprit de asemenea pentru câteva clipe, iar întregul stadion a aplaudat momentul. A fost cu siguranță cel mai frumos moment al partidei. Acest lucru s-a văzut și pe chipul lui Ovidiu Burcă. Lacrimi în ochii antrenorului lui Dinamo.

Banner PCH în minutul 74, când Cătălin Hîldan s-a prăbușit pe teren în amicalul de la Oltenița
Banner PCH în minutul 74, când Cătălin Hîldan s-a prăbușit pe teren în amicalul de la Oltenița

„De 23 de ani ne-ai dat un nume ce-l purtăm cu demnitate / Chiar și când ni s-a pus eticheta de paria în societate, / Dar sub egida ta ne-am luptat pentru ale noastre drepturi / Ca peste ani să putem cânta din mii de piepturi: Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo”, a fost mesajul sfășietor al ultrașilor.

CFR e din nou aproape de gol în prelungiri, însă Dinamo se agață cu toată forța de rezultat și e decisă să pună capăt seriei de înfrângeri și să nu își dezamăgească și mai mult fani într-un moment cu semnificație atât de importantă. Dinamo rezistă până la final după încă o paradă a lui Golubovic și „câinii” speră la vremuri mai bune.

  • 10.272 de fani au fost prezenți la Dinamo – CFR Cluj

  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 3,50 este cota pentru „2 solist” la meciul Hermannstadt – Dinamo

ADVERTISEMENT