Sport

Cristi Hîldan, mesaj emoționant pentru Dinamo la 23 de ani de la dispariția „Unicului Căpitan”

Cristi Hîldan, fratele „Unicului Căpitan”, cuvinte sfâșietoare la 23 de ani de la trecerea în neființă a simbolului lui Dinamo. Ce se întâmplă la meciul cu CFR Cluj.
04.10.2023 | 16:15
Cristi Hildan mesaj emotionant pentru Dinamo la 23 de ani de la disparitia Unicului Capitan
23 de ani au trecut de la moartea lui Cătălin Hîldan, pe 5 octombrie 2000, la vârsta de doar 24 de ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Hîldan poartă în suflet o durere uriașă după ce alături de Cătălin Hîldan s-a înălțat la Ceruri și tatăl său, Marin Hîldan. A fost o lungă suferință pricinuită de moartea jucătorului devenit simbolul lui Dinamo.

Cristi Hîldan, mesaj pentru toată suflarea dinamovistă la 23 de ani de la dispariția tragică a „Unicului Căpitan”

Dinamo a anunțat că Hîldan va fi omagiat la derby-ul cu CFR Cluj de duminică, 8 octombrie, iar FANATIK l-a contactat pe fratele „Unicului Căpitan”, care nu poate fi prezent pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

„Din păcate nu ajung la meci, nu sunt în oraș, dar 100% mă voi uita și voi fi cu sufletul alături de toți dinamoviștii. Îmi este greu să vorbesc în această perioadă, dar vreau să transmit un mesaj”, a spus Cristi Hîldan.

Fostul rugbist s-a adresat apoi direct suflării dinamoviste și Peluzei Cătălin Hîldan: „Suporterii lui Dinamo sunt parte din viața și familia mea. De 23 ani, uniți sub steagul cu chipul fratelui meu, luptă uneori inconștienți cu destinul, pentru a lăsa moștenire copiilor lor acest club mare DINAMO.

ADVERTISEMENT

Vom rămâne mereu unii dintre voi! Cr. Hildan și familia”, a transmis fratele lui Cătălin Hîldan suporterilor lui Dinamo prin intermediul FANATIK.

Cristi Hîldan, reprezentat de Cătălin Hîldan Jr. la derby-ul Dinamo – CFR Cluj

Din informațiile FANATIK, Cătălin Hîldan Jr va fi prezent în tribune la derby-ul dintre Dinamo și CFR Cluj, în absența tatălui său. Deși a plecat de la Dinamo, nepotul „Unicului Căpitan” rămâne „câine până la moarte” chiar dacă puștiul de 20 de ani a semnat cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

În ultimul interviu acordat site-ului nostru, Cătălin Hîldan Jr. mărturisea că visează într-o zi să se întoarcă în Ștefan cel Mare și să îmbrace din nou tricoul alb-roșu: „Dacă o să aibă și ei ochi pentru mine, desigur că m-aș întoarce. Dinamo e clubul unde am crescut și unde am trăit toată viața”.

Hîldan Junior a fost aproape să se lase de fotbal din cauza problemelor medicale, iar ghinionul l-a urmărit și la Voluntari, unde a suferit o intervenție chirurgicală la ligamente, iar visul său de a debuta în prima ligă în acest sezon este aproape spulberat: „Problema mea de sănătate a fost acum un an și într-adevăr m-am gândit să renunț definitiv la fotbal. Tata m-a convins să merg la Voluntari. 

ADVERTISEMENT

Am semnat pe doi și sper să debutez în Liga 1 în acest sezon dacă voi munci mult și voi fi determinat. Eu trebuie în primul rând să-mi văd de drumul meu, înaintea altor lucruri”, mai spunea dinamovistul în ultimul său interviu.

Dinamo, omagiu „Unicului Căpitan la derby-ul cu CFR Cluj: „Cătălin a devenit mai mult decât un simbol”

Departamentul de comunicare al lui Dinamo a transmis un mesaj extrem de important pentru suporterii care vor fi prezenți la derby-ul cu CFR Cluj, unde va avea loc un moment emoționant dedicat lui Hîldan: ,,OCTOMBRIE NEGRU. Intrarea în luna octombrie ne aduce, din nou, aproape de data de 5, atunci când Cătălin Hîldan ne-a părăsit, urcând printre îngeri, precum a fost reprezentat și într-una din cele mai frumoase scenografii din istoria fotbalului de către Peluza care îi poartă numele.

Cătălin a devenit mai mult decât un simbol pentru Dinamo. Atemporal, numele Hîldan aduce împreună generații diferite și a devenit bastion pentru tot ce înseamnă clubul alb-roșu. ”Unicul Căpitan” nu reprezintă doar un statut al unui jucător de fotbal. Acesta reprezintă totul. Lacrimi, sudoare, sânge vărsat pe teren, bucurie, emoție, tristețe.


Înseamnă momentele de fericire când ne dorim să ne amintim cu drag de Cătălin. Înseamnă și momentele de cumpănă când spiritul care dăinuie în inimile noastre dinamoviste ne ajută să trecem mai bine peste orice înfruntă clubul nostru de suflet.
ÎNSEAMNĂ DINAMO.

Săptămâna aceasta, paginile oficiale Dinamo București vor oferi omagii ‘Unicului Căpitan’, culminând cu partida de duminică seara, împotriva celor de la CFR Cluj, unde vom încununa perioada aceasta cu momente care să servească drept tribut lui Cătălin.

PCH, mobilizare maximă înainte de Dinamo – CFR Cluj: „Duminică cu toții în peluză pentru Cătălin”

În zilele următoare, trei reprezentanți ai departamentului de Comunicare din cadrul clubului vor posta gândurile despre Hîldan pe paginile oficiale Dinamo București”, a mai anunțat clubul printr-un comunicat oficial.


Peluza Cătălin Hîldan a publicat de asemenea un mesaj extrem de puternic înainte de meciul cu CFR Cluj: „De fiecare dată când vrem să te vedem, închidem ochii și ‘privim’ spre teren. Duminică cu toții în peluză pentru Cătălin!”.

  • 5 octombrie 2000, e ziua neagră în care Cătălin Hîldan se prăbușea pe teren la Oltenița, în timpul unei meci amical

  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,83 este cota pentru „GG” la meciul Dinamo – CFR Cluj

ADVERTISEMENT