Fotbal intern

Cum s-ar putea desemna câștigătoarea Cupei României: „Să se tragă la sorți”

24.03.2020 | 10:59
Cum sar putea desemna castigatoarea Cupei Romaniei Sa se traga la sorti
ADVERTISEMENT

Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli Iași, a avut o propunere inedită pentru stabilirea câștigătoarei Cupei României, în cazul în care fotbalul nu va putea fi reluat din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialul grupării din Copou consideră că o soluție ar fi tragerea la sorți.

Propunere inedită pentru Cupa României

Fotbalul românesc se află într-o situație incertă din cauza pandemiei de coronavirus, iar în ultima perioadă au fost propuse tot mai multe posibile scenarii pentru finalitatea actualui sezon.

ADVERTISEMENT

Ciprian Paraschiv, președintele clubului Poli Iași, consideră că un posibil scenariu pentru stabilirea echipei care va reprezenta România în cupele europene cu statutul de câștigătoare a Cupei ar fi tragerea la sorți.

În Cupa României, fiind o competiție separată, stăteam și mă gândeam ce scenarii ar putea fi.

ADVERTISEMENT

Dacă nu se va mai juca deloc în acest sezon, ceea ce nu-mi doresc, evident, pentru că sper să jucăm și să mergem mai departe, probabil o soluție ar fi tragerea la sorți și desemnarea unei echipe care să reprezinte România în cupele europene din această competiție”, a declarat Ciprian Paraschiv, la Radio Hit Iași.

Campionat cu 16 echipe

Președintele lui Poli Iași consideră că, dacă actualul sezon de Liga 1 nu va putea fi încheiat, un posibil scenariu pentru următoarea stagiune ar fi un format cu 16 echipe, cele care se află acum în prima divizie, cărora li s-ar adăuga primele două clasate din eșalonul secund, UTA Arad și CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

E greu de dat o predicție, e dificil de spus dacă se va mai juca sau nu, pentru că nu știm cum evolueză acest virus, nu știm cât de educată este lumea, cât vom respecta regulile impuse de către autorități.

Ideal ar fi să primești primele două echipe din liga a doua, poate mai multe. E clar că se va îngheța campionatul. E greu să retrogradezi pe cineva, pentru că riști să fii dat în judecată de o echipă care poate zice că mai avea șanse de a se salva.

ADVERTISEMENT

Să păstrezi aceleași echipe în Liga I și să vină și alte echipe din liga a doua. Asta în cazul în care nu se va juca deloc în acest sezon”, susține Ciprian Paraschiv.

ADVERTISEMENT