Life

Cum să adormi în câteva secunde. Metoda de relaxare eficientă folosită de soldații americani

Ai probleme cu somnul și vrei să adormi în câteva secunde? Există o metodă de relaxare folosită inclusiv în rândul soldaților.
11.07.2023 | 13:24
Cum sa adormi in cateva secunde Metoda de relaxare eficienta folosita de soldatii americani
Cum să adormi în câteva secunde. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Vrei să adormi în câteva secunde? Există soluții. Problemele cu somnul pot fi cu adevărat neplăcute. Nu doar că ne trezim obosiți, dar concentrarea poate fi și ea afectată de acest lucru. Tocmai din acest motiv, este bine să găsim cea mai eficientă soluție.

Cum să adormi în câteva secunde

Numeroase persoane au probleme cu somnul, iar cauzele sunt multiple. Uneori nu poți să adormi din cauza oboselii constante, ori din cauza stresului. De asemenea, efectele lipsei somnului nu sunt nici ele unele de neglijat.

ADVERTISEMENT

Dacă nu adormi noaptea, concentrarea dar și memoria îți sunt afectate. Totodată, te expui unui risc crescut de boli la inimă, iar stările de depresie ori de anxietate pot apărea și ele. Și totuși cum poți să adormi în câteva secunde?

Indiferent de starea de spirit pe care o ai înainte de somn, poți să adormi în câteva secunde. Prima oară ia în calcul cei trei factori decisivi când vine vorba de somn. Este vorba despre igiena somnului, mediul din dormitor, dar și ceea ce faci în timpul zilei.

ADVERTISEMENT

Dacă toți cei trei factori sunt sub control și totuși nu poți să te odihnești, atunci aplică regula prin care poți să adormi în câteva secunde. Specialiștii spun că unele persoane au ajuns să adoarmă în doar 10 secunde, altele în 120 de secunde.

Metoda militară, readusă recent în atenția publicului larg de Sharon Ackman, scriitoare la Medium, provine din cartea lui Lloyd Bud Winter “Relaxează-te și câștigă: Championship Performance” (1981).

ADVERTISEMENT

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Winter a dezvoltat o tehnică de relaxare despre care se spune că i-a ajutat pe aviatorii de la școala de pregătire pentru zbor a Marinei americane să adoarmă în mai puțin 120 de secunde. Stresul și privarea de somn le afectaseră judecata, raționamentul și luarea deciziilor.

Trucul folosit de soldații americani

A fost nevoie de aproape 6 săptămâni de practică pentru piloți. Totuși, se resupune că a existat o rată de succes de 96%, iar asta chiar și după ce soldații au băut cafea și aveau arme de foc în jurul lor, potrivit Healthline.com.

ADVERTISEMENT

Cum să adormi deci în doar câteva secunde? Ciclul de respirație prin metoda 4-7-8 este cheia. Efectuează un ciclu complet și urmează sfaturile specialiștilor:

„Lăsați buzele să se despartă ușor și scoateți un sunet ca un whooshing în timp ce expirați prin gură. Închideți buzele și inspirați în liniște prin nas. Numărați până la 4 în cap. Țineți-vă respirația timp de 7 secunde. Aceasta este cea mai importantă parte a practicii. Expirați (cu un sunet de whoosh) timp de 8 secunde”, arată sursa citată.

De asemenea, pentru relaxare și ca să adormi în câteva secunde, mușchii tăi trebuie și ei să aibă parte de atenție. PMR, cunoscută și sub numele de relaxare musculară profundă, te poate ajuta în acest sens.

Trebuie să te încordezi, iar mai apoi să te relaxezi pentru a elibera tensiunea. Această mișcare poate promova liniștea în tot corpul și te poate ajuta dacă te confrunți cu insomnia. „Înainte de a începe, imaginează-ți că tensiunea îți părăsește corpul pe măsură ce expiri în timpul metodei 4-7-8”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT