Life

Cum este diluată cafeaua măcinată din comerț. Mulți clienți nici nu știu ce au achiziționat, de fapt

Cum este diluată cafeaua măcinată din comerț. Detaliul pe care mulți clienți nu îl cunosc atunci când cumpără acest produs.
20.07.2023 | 20:50
Cum este diluata cafeaua macinata din comert Multi clienti nici nu stiu ce au achizitionat de fapt
Cum este diluată cafeaua măcinată din comerț. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cafeaua măcinată din comerț poate fi diluată, de multe ori, fără ca oamenii să cunoască acest detaliu. Unii comercianți aleg să amestece această băutură cu alte ingrediente.

Cum este diluată cafeaua măcinată din comerț și ce poate conține, de fapt

Deși cele mai multe persoane fac cumpărăturile la supermarket, le este greu să aibă încredere că anumite produse conțin ingrediente sănătoase.

ADVERTISEMENT

Din cauza unei metode care se numește falsificarea alimentelor, consumatorii sunt sceptici în privința unor produse de bază. Această practică este una comună și este originară chiar din epoca medievală, atunci când condimentele erau falsificate de comercianți.

Aceștia amestecau ierburi locale mai ieftine, precum oregano, cu produse mai scumpe, cum este piperul negru. Mai mult, făina era diluată cu cretă în timpul Revoluției Industriale. În ziua de astăzi, comercianților le este mult mai ușor să falsifice anumite alimente.

ADVERTISEMENT

Cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, se numără printre alimentele care pot fi falsificate. Există două moduri prin care se poate face acest lucru.

Această băutură se poate dilua du diverse amestecuri nesănătoase sau poate nici nu conține boabe de cafea, așa cum scrie pe etichetă. Cafeaua măcinată se poate dilua cu soia, zahăr brun, grâu, porumb sau diferite semințe, informează Mashed.com.

ADVERTISEMENT

Cu ochiul liber nu se poate observa acest detaliu, iar cei care au alergii la anumite ingrediente ascunse, precum grâul sau soia, pot întâmpina probleme serioase. Printre mărcile populare de cafea falsificate se numără Arabica și Kona.

În 2014, mai mulți cercetători din Brazilia au dezvoltat un proces prin care încercau să identifice corect părți ale cafelei și le eliminau pe cele false. Un asemenea proces a fost utilizat și de un grup de cercetători italieni, care au încercat să facă diferența între boabele Robusta și Arabica, pe care unele companii le falsifică.

ADVERTISEMENT

Și sucul de fructe poate fi falsificat

Multe persoane cumpără suc de fructe din comerț, dar și acesta poate fi falsificat. Deși eticheta ar putea arăta că se folosesc ingrediente naturale, acest lucru nu este mereu valabil.

Numele și graficul pot reprezenta, de fapt, aromele sucului, nu și ingredientele pe care acesta le conține. Eticheta trebuie citită cu atenție pentru a vedea care sunt ingredientele reale.

Pe etichetele băuturilor care nu conțin 100% suc de fructe pot apărea cuvinte precum “nectar”, “cocktail de fructe” sau “punch cu apă” ca fiind unul dintre principalele ingrediente.

ADVERTISEMENT