Life

Cum să cultivi ceapă verde în sticla de plastic. Nu o să mai cumperi niciodată de la piaţă

Cum poți să cultivi ceapă verde în sticlă de plastic. Dacă vei reuși să faci acest lucru, nu vei mai cumpăra niciodată de la piață.
03.05.2023 | 16:07
Cum sa cultivi ceapa verde in sticla de plastic Nu o sa mai cumperi niciodata de la piata
Cum să cultivi ceapă verde în sticla de plastic. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Cum poți să cultivi ceapă verde în sticla de plastic. Poți face acest lucru foarte simplu acasă și nu vei mai fi nevoit să o cumperi vreodată de la piață!

Cum să cultivi ceapă verde în sticla de plastic

Poți să cultivi foarte simplu ceapă verde într-o sticlă de plastic. Aceasta este o alternativă foarte bună pentru cei care locuiesc la bloc și nu au unde să o pună.

ADVERTISEMENT

Pentru a planta ceapa în sticle de plastic ai nevoie de niște recipiente destul de mari, iar cele ideale sunt cele de trei sau cinci litri. Apoi trebuie să faci niște găuri în sticla respectivă, pe rotund, prin care vei planta ceapa.

Trebuie să faci și niște găuri pe fundul sticlei respective pentru ca apa să poată ieși pe acolo. Vei mai avea nevoie de pământ pentru răsaduri și un strat de drenaj, pentru care poți să folosești pietriș.

ADVERTISEMENT

Începe să „plantezi” totul în sticlă prin a adăuga stratul de drenaj și apoi pământul. Acesta nu trebuie să fie împins, ci trebuie să se așeze în mod normal.

Sfaturi pentru ca ceapa verde în sticlă de plastic să iasă perfect

Cel mai bine ar fi să umezești pământul puțin înainte de a-l pune în sticlă, pentru cele mai bune rezultate. Apoi trebuie să pui arpagicul sau bulbii de ceapă în zonele cu găuri.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă pentru acest procedeu este primăvara. Primele rezultate vor apărea în doar câteva săptămâni. Pot să repeți acest procedeu și când temperaturile nu sunt prea ridicate și poți lăsa arpagicul lângă un calorifer pentru trei zile.

Ceapa verde poate ieși foarte simplu și la lumina soarelui și la căldura acestuia, dar ar putea dura mai mult dacă este frig afară.

ADVERTISEMENT

De ce funcționează această metodă, de fapt? Aceasta se bazează pe heliotropism, adică pe proprietatea plantei de a se îndrepta spre lumină sau spre soare. Ceapa verde se va orienta către zona cu cea mai multă lumină și va reuși să crească.

ADVERTISEMENT
Tags: