Life

Cum să cureți covoarele de pete. Trucul bunicii le face ca noi

Cum să cureți covoarele de pete. Există un truc folosit de bunicile noastre ca le poate face să arate ca noi. Iată cum să îl pui în practică.
15.11.2023 | 14:39
Cum sa cureti covoarele de pete Trucul bunicii le face ca noi
Cum să cureți covoarele de pete. Trucul de la bunica. Foto Youtube
ADVERTISEMENT

Cum să cureți covoarele de pete. Trucul bunicii pe care ar trebui să îl folosești și tu. Le face ca noi!

Cum să cureți covoarele de pete. Trucul de la bunica

Dacă te-ai confruntat cu situația în care nu poți să cureți covoarele de pete, acest truc cu siguranță îți va fi de folos.

ADVERTISEMENT

Trucul de la bunica cu ingrediente pe care le ai din casă te poate scăpa rapid de pete. Ai nevoie de ingrediente simple, de acasă, iar ingredientul principal este apa oxigentată. Mai precis, ai nevoie de:

Ingrediente
– ½ ceașcă de apă oxigenată (125 ml),
– 4 linguri de oțet alb (40 ml),
– 4 linguri de săpun (60 g),
– 10 picături de ulei esențial (opțional)
– 3 litri de apă caldă

ADVERTISEMENT

Ia un recipient suficient de mare ca să cuprindă toate ingredientele, cum ar fi o găleată. Amestecă bine toate părțile și apoi înmoiați bine covorul. El trebuie să stea în acest lichid vreme de cel puțin două ore. Apoi, covorul trebuie clătit și ar trebui să arate ca nou.

Alte trucuri pentru a curăța covoarele

Poți să mai folosești și bicarbonatul de sodiu pentru a curăța covoarele. Dacă petele sunt proaspete și încă umede, începe prin a absorbi cât mai mult lichid posibil cu un șervețel de hârtie sau un prosop curat. Apasă ușor pentru a absorbi, fără să freci și să întinzi petele.

ADVERTISEMENT

Presară generos bicarbonat de sodiu pe zona afectată. Asigură-te că acoperi bine petele și lasă bicarbonatul să acționeze pentru cel puțin 15-30 de minute. Dacă petele sunt vechi și uscate, poți lăsa bicarbonatul să acționeze și mai mult, chiar și peste noapte.

După ce bicarbonatul de sodiu a avut timp să acționeze, poți să-l clătești cu apă sau să folosești un aspirator pentru a îndepărta resturile.

ADVERTISEMENT

Pentru a revitaliza și proaspăti covorul, poți să presari bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafață a covorului și să-l aspiri după 15-30 de minute.

ADVERTISEMENT
Tags: