Life

Cum să scapi de petele de pe covoare cu ingrediente banale. Trucul ingenios pe care trebuie să îl știi

Vrei să scapi de petele de covoare? Ai nevoie de câteva ingrediente banale din casă. Acest truc merită încercat și are rezultate fabuloase.
29.08.2023 | 19:26
Cum sa scapi de petele de pe covoare cu ingrediente banale Trucul ingenios pe care trebuie sa il stii
Cum să scapi de petele de pe covoare cu ingrediente banale. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să scapi de petele de pe covoare, află că există niște ingrediente banale care te pot ajuta. Nu ai nevoie de nicio soluție costisitoare din comerț, ci doar de aceste trucuri geniale.

Cum să scapi de petele de pe covoare cu ingrediente banale

Fără să vrei, covorul ajunge să se murdărească. Fie că vorbim despre pete de cafea, vin, sau poate chiar de noroi din curte. Iar uneori, acestea pot fi dificil de curățat. Într-adevăr, există soluții în comerț.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă variantă este să scapi de petele de pe covoare spălându-le profesional. Totuși, dacă vrei niște trucuri ieftine și eficiente, află că ele există și te pot ajuta enorm. Despre ce este vorba? Vei afla imediat.

Dacă vrei o casă curată și vrei să scapi rapid de murdăria de pe covoare atunci lasă aspiratorul momentan deoparte. Un alt truc genial îți va fi de mare ajutor. Nu trebuie decât să te bazezi pe bicarbonatul de sodiu.

ADVERTISEMENT

Poate nu știai până acum, dar bicarbonatul de sodiu este un ingredient cheie când vine vorba de curățenie. E folosit nu doar în mâncare, ci și la curățarea diferitelor suprafețe din casă.

Cum te ajută acest ingredient simplu să scapi de petele de pe covoare? Presară bicarbonat de sodiu pe zonele afectate. Lasă-l să acționeze câteva minute, iar mai apoi curăță petele cu o perie, folosind mișcări circulare.

ADVERTISEMENT

Un alt truc eficient care te scapă de pete

Mai lasă bicarbonatul să acționeze apoi măcar 15 minute. Recomandat ar fi să îl lași toată noaptea, însă dacă nu ai timp, cele 15 minute sunt cât de cât suficiente. După ce timpul a trecut, aspiră bicarbonatul și vei vedea că petele au dispărut.

Iar aceasta nu este singurul truc genial care te scapă de petele de pe covoare. Poți opta și pentru un alt amestec cu ingrediente ieftine pe care deja le ai în casă. Combină apă cu oțet și bucură-te de rezultat.

ADVERTISEMENT

Înmoaie o cârpă sau un mop în test amestec și curăță zona afectată. În scurt timp, vei vedea că petele au dispărut. Iar dacă faci acest lucru imediat după ce covorul s-a murdărit, va fi și mai bine.

ADVERTISEMENT