Life

Cum să cureți cuptorul cu microunde ușor și rapid! Durează doar 5 minute

25.05.2020 | 15:44
Cum să cureți cuptorul cu microunde ușor și rapid! Durează doar 5 minute
FANATIK te învață cum să cureți cuptorul cu microunde rapid și ușor. Sursa foto: pinterest.com
ADVERTISEMENT

Chiar dacă îl utilizezi în fiecare zi sau doar de 2-3 ori pe săptămână, cuptorul cu microunde face ce face și devine unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie. Iar curățarea lui nu este deloc o misiune ușoară nici măcar pentru cele mai iscusite dintre gospodine, pentru că stropii uscați nu „se dau bătuți” cu una, cu două.

Cea mai bună metodă de curățare a cuptorului cu microunde

Îți prezentăm, însă, un truc prin care vei reuși să scapi de mirosul neplăcut și murdăria din interior în doar cinci minute. În plus, poți spune adio produselor extrem de costisitoare care nu au niciun efect. Cu ajutorul a două produse banale și nelipsite din bucătărie vei avea un cuptor cu microunde ca nou, cât ai zice pește.

ADVERTISEMENT

Pentru început, pune o cantitate suficientă de detergent de spălat vase într-un vas cu apă călduță și introdu-l în cuptor. Pornește cuptorul pentru câteva minute, apoi așteaptă ca aburul să acționeze asupra petelor de murdărie.

De îndată ce se răcește puțin, șterge cu o cârpă umedă resturile de detergent, după care poți clăti cu puțină apă și șterge din nou până se usucă. Nu uita să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă, pentru a se putea aerisi și usca mai repede.

ADVERTISEMENT

Poți folosi și ulei esențial. Îți recomandăm aroma de lămâie

Iar dacă această metodă nu este pe placul tău, îți prezentăm una la fel de simplă și eficientă, astfel încât să scapi o dată pentru todeauna de mirosul supărător din interiorul cuptorului cu microunde. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • oțet
  • apă
  • 1 picătură de ulei esențial (îți recomand aroma de lămâie)
  • 1 vas de cuptor cu microunde
  • 1 scobitoare (opțional)

Umple un vas de cuptor cu microunde cu apă:  la 1-2 cești de apă adaugi 1-2 linguri de oțet. Adaugă 1 picătură de ulei esențial dacă cu vrei ca al tău cuptor să miroasă apoi a oțet. Scobitoarea are și ea scopul ei: vasele fără imperfecțiuni pot determina apa să bolborosească până la explozie.

ADVERTISEMENT

Nu e nimic grav, e ceva comun, dar dacă vrei să eviți asta, pune scobitoarea să plutească deasupra apei. Bulele se vor forma în jurul ei, fără să mai explodeze. Dă vasul la cuptor pentru 5 minute.

Dacă aveai cuptorul foarte murdărit, nu scoate vasul imediat ce timpul a expirat ci mai lasă aburii formați să acționeze asupra lui încă 2-3 minute. Atenție când scoți vasul și suportul de sticlă, pentru că vor fi extrem de fierbinți.

Suportul îl vei spăla în chiuvetă, ca pe orice farfurie normală. Cu ajutorul unei burete îndepărtează și interiorul cuptorului, vei vedea cât de ușor de curățat este acum! Trebuie doar să încerci unul dintre trucurile noastre și vei spune adio murdăriei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri