Life

Top 3 cele mai prospere orașe din Italia. Unde se câștigă și se trăiește cel mai bine

Top 3 cele mai înfloritoare localități din Italia. În ce locuri din țară oamenii câștigă bine și duc un trai extraordinar de bun.
26.04.2024 | 08:20
Top 3 cele mai prospere orase din Italia Unde se castiga si se traieste cel mai bine
Top 3 cele mai înfloritoare localități din Italia. În ce locuri din țară oamenii câștigă bine și duc un trai extraordinar de bun. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Top 3 cele mai prospere orașe din Italia. Unde se câștigă și se trăiește cel mai bine. Clasamentul a avut în vedere veniturile pe care oamenii le-au raportat autorităților pentru anul 2022, datele oferind o perspectivă excelentă asupra economiei.

Top 3 cele mai înfloritoare localități din Italia. În ce locuri din țară oamenii câștigă bine și duc un trai extraordinar de bun

Top 3 cele mai înfloritoare localități din Italia. În ce locuri din țară oamenii câștigă bine și duc un trai extraordinar de bun. Turiștii de pretutindeni aleg această regiune datorită arhitecturii și varietății mari de explorare.

ADVERTISEMENT

Are foarte multe obiective turistice care nu trebuie ratate și care trebuie văzute măcar o dată în viață. Oamenii sunt încântați de diversitatea de orașe, însă care sunt cele mai prospere din punct de vedere economic.

Ei bine, departamentul de Finanțe al Ministerului Economiei a transmis că pe primul loc se află municipiul Portofino din Liguria. În această zonă 281 de persoane au declarat că au un venit mediu anual de peste 97.000 de euro, conform stiridiaspora.ro.

ADVERTISEMENT

Locul doi este ocupat de Lajatico din provincia Pisa, unde există 965 de contribuabili care încasează anual un venit mediu de 56.000 de euro. Pe poziția a treia din top se clasează Basiglio din Milano cu un venit mediu de 53.000 de euro pe an.

Ultimul loc al clasamentului privind cele mai prospere orașe din Italia este ocupat de Carvagna din provincia Como. Doar 87 dintre cei 172 de locuitori au depus declarații fiscale, declarând că au un venit mediu în fiecare an de circa 7.400 de euro.

ADVERTISEMENT

Care este cea mai bogată regiune din Italia

Sursa menționată mai devreme arată că cea mai bogată regiune din Italia este Lombardia. Locuitorii de aici încasează anual un venit mediu care se ridică la valoarea de 27.890 de euro. La polul opus se află Calabria, cu un venit mediu de 17.160 de euro.

Acest lucru scoate în evidență diferențele uriașe care au loc între regiunile nordice și sudice din țară. În aceeași situație se află și capitalele regionale. Bologna ocupă locul 119 cu un venit de 29.000 de euro, iar Roma locul 124 cu 28.900 de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Napoli se clasează pe locul 1.985 cu un venit de 22.700 de euro. Aproximativ 83% dintre veniturile declarate de oamenii din Italia provin din muncă și pensii, mai arată departamentul de Finanțe.

ADVERTISEMENT