Life

Cum să eliminați aditivii nocivi din pui înainte de gătit. E obligatoriu să faceți asta

Cum eliminați aditivii nocivi din pui înainte de a-i prepara. Ce este obligatoriu să faceți de fiecare dată, pentru o hrană sănătoasă.
16.03.2024 | 11:45
Cum sa eliminati aditivii nocivi din pui inainte de gatit E obligatoriu sa faceti asta
Cum elimini aditivii alimentari din carnea de pui. Sursa foto: Ferma Soarelui
ADVERTISEMENT

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate tipuri de carne de către români și nu numai. Este gustoasă, ce-i drept, dar pe cât de bună, pe atât de nocivă este adesea. Asta din cauza adaosurilor din fabrică.

Trucuri pentru eliminarea aditivilor din carnea de pui

Este binecunoscut faptul că puiul din comerț nu este la fel de sănătos precum unul crescut la țară, cu ingrediente simple, fără niciun aditiv care să-i forțeze dezvoltarea și să arate voluminos, încât să arate bine pentru ochiul cumpărătorului.

ADVERTISEMENT

Producătorii tind să hrănească puii cu tot felul de hormoni pentru a-i crește rapid și pentru a transforma aspectul puiului într-unul cât mai mare, pentru a da senzația de greutate. Acești hormoni afectează, însă, organismul nostru.

Dacă nu doriți să vă îmbolnăviți atunci când vă hrăniți cu un pui din magazin, atunci trebuie să luați în calcul metode de eliminare a aditivilor. Nu sunt deloc dificile, ci necesită un timp mai îndelungat pentru preparare, dar garantat mai util pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Puiul trebuie fiert înainte

Unul dintre trucuri constă în fierbere, dar nu o dată, ci de două ori. Asta deoarece prima oară când fierbiem puiul, apa acumulează 80% din ceea ce el are toxic. Drept urmare, după ce ați constatat că este gata, se mai lasă în aceeași apă încă 15-20 de minute, după care îl scoateți și îl clătiți. Mai apoi, îl puneți într-o altă apă la fiert.

Dacă vrei să mănânci un pui prăjit, deschide-i interiorul și spală-l foarte bine, căci în această parte are cei mai mulți aditivi. De asemenea, îndepărtați pielea, căci aceasta are cei mai mulți hormoni de creștere.

ADVERTISEMENT

O altă opțiune este ca mai întâi să fierbeți puiul timp de 10 minute, după care scurgeți apa și ulterior prăjiți produsul. În mod cert vor fi mai mulți hormoni în pasăre. O altă metodă este marinarea cărnii.

Carnea de pui se poate marina

Cum se face marinarea? Aveți nevoie de două linguri de sare, un litru de apă și suc de lămâie. Amestecați totul, după care în soluție puneți puiul spălat anterior. Se scurge și se marinează din nou într-o altă soluție.

ADVERTISEMENT

Dacă nu spălați carnea de pui bine și nu o preparați corespunzător, atunci vă supuneți riscului de contaminare a bacteriei foarte toxice pentru organismul uman, salmonella. Multe persoane ajung la spital contaminate cu aceasta, cu simptome de greață, vărsături, dureri de cap, de stomac sau frisoane.

ADVERTISEMENT
Tags: