Life

Ce să pui în marinada de friptură pentru a avea o carne foarte fragedă și gustoasă. Secretul unui bucătar de top

Ce trebuie să pui în marinada de friptură pentru a obține o carne fragedă și gustoasă. Secretul unui bucătar de succes. Rețeta e foarte simplă.
09.03.2024 | 23:00
Ce sa pui in marinada de friptura pentru a avea o carne foarte frageda si gustoasa Secretul unui bucatar de top
Ce să pui în marinada de friptură pentru cea mai gustoasă carne. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Iată ce ar trebui să pui în marinada de friptură pentru a obține o carne fragedă și delicioasă. Această rețetă nu te va dezamăgi și este și foarte ușor de preparat.

Ce să pui în marinada de friptură pentru o carne foarte fragedă și gustoasă. Ingredientele folosite de bucătarii de top

Indiferent de tipul cărnii, friptura este un preparat care se găsește pe masa multor persoane și se poate prepara în diferite feluri. Pentru un gust unic, este indicat să folosești marinadă.

ADVERTISEMENT

Există mai multe tipuri de marinadă, însă cele mai utilizate sunt cele pentru care se folosesc ingrediente simple și la îndemână, dar care te vor ajuta să obții o masă cu totul delicioasă.

Cele mai multe dintre aceste ingrediente se regăsesc, cu siguranță, în bucătăria ta. În afară de vinul alb, de oțet și de condimente, mai ai nevoie de câteva ingrediente pentru marinadă. Iată lista completă în rândurile de mai jos:

ADVERTISEMENT
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml ulei vegetal
  • un morcov
  • 2 cepe
  • un cățel de usturoi
  • 1/2 lămâie
  • 250 ml oțet
  • pătrunjel
  • frunze de dafin
  • piper negru

Vinul alb se folosește pentru a-i adăuga cărnii o notă subtilă de dulceață, iar textura va fi îmbunătățită datorită uleiului vegetal, precum și aromele mai intense.

ADVERTISEMENT

Și legumele adăugate în marinadă sunt foarte importante. De exemplu, morcovul îi oferă o dulceață naturală fripturii, dar și ceapa sau usturoiul. Acesta din urmă îi conferă un gust mai puternic, în timp ce lămâia va face ca friptura să aibă o notă ușor acidulată, dar și o prospețime.

Oțetul la ajută la înmuierea cărnii, dar și pentru a echilibra gustul acesteia, în timp ce frunzele de dafin vor adăuga complexitate. Carnea se condimentează cu piper negru.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară marinada pentru friptură

Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se taie usturoiul, ceapa și morcovul în bucăți mici. Bucata de carne se unge apoi cu ulei vegetal. Se fac câteva tăieturi superficiale cu un cuțit.

Se amestecă, într-un vas adânc, morcovul, usturoiul, ceapa, frunzele de dafin, oțetul, vinul alb și piperul negru. Carnea se așază în marinadă și se lasă la frigider timp de 24 de ore, pentru a obține o friptură suculentă și aromată, în același timp, notează delicatese.net.

Dacă ai nevoie să gătești friptura mai repede, atunci este suficient să o lași la marinat și 6 ore. După marinare, carnea se poate găti în ce fel dorești, iar aroma va fi una bogată și inedită, datorită ingredientelor din compoziție.

ADVERTISEMENT