Life

Cum să faci cartofii prăjiţi exact ca la fast-food. Secretul care le dă gustul ideal

Cartofi prăjiți ca la fast-food. În bucătărie există un ingredient care le poate oferi o crustă aurie și crocantă. Astfel, îi veți surprinde pe cei dragi cu un gust unic.
14.07.2022 | 14:50
Cum sa faci cartofii prajiti exact ca la fastfood Secretul care le da gustul ideal
Cum să preparăm cartofii prăjiți ca la fast-food. Sursa foto: foodstory.ro
ADVERTISEMENT

Cartofii prăjiți, deși nu reprezintă cea mai sănătoasă mâncare, sunt încă o delicatesă pentru mulți dintre noi. În bucătărie există un ingredient care le poate oferi o textură și un gust asemeni celor de la fast-food.

Cum să prepari acasă cartofi ca la fast-food

FANATIK vă prezintă o rețetă aparte, prin care să preparați cartofi prăjiți ca la fast-food. Mai întâi de toate, curățați cartofii de coajă, îi tăiați cât mai subțiri și apoi îi puneți într-o oală cu apă.

ADVERTISEMENT

În prealabil, cât timp curățați cartofii, oala trebuie așezată pe aragaz, cu apă. Când apa începe să fiarbă se toarnă cartofii, cu puțin bicarbonat de sodiu. Se lasă nu mai mult de cinci minute și se trec apoi prin apă rece, pentru eliminarea amidonului, potrivit dcnews.ro

Mai departe, cartofii se pun în ulei încins, într-o tigae. Odată prăjiți se așază peste un prosop de hârtie, care le va absoarbe din uleiul acumulat.

ADVERTISEMENT

Este recomandat să-i lăsați puțin să se răcorească, după care îi puteți consuma cu: sos de usturoi, maioneză sau ketchup. Bucătarii mai spun că bicarbonatul de sodiu se poate folosi și atunci când gătim carne.

Bicarbonatul de sodiu oferă cărnii o textură fragedă, crocantă și zemoasă în același timp. Cu siguranță cei dragi vor rămâne plăcut surprinși!

ADVERTISEMENT

Cât de periculoși sunt cartofii prăjiți pentru sănătatea noastră

Potrivit sfatulmedicului.ro, cartofii prăjiți nu sunt sănătoși pentru organismul uman, chiar dacă sunt delicioși. Din cauza acestui preparat se dezvoltă obezitatea și bolile de inimă, despre știm că pot cauza decesul.

Sunt studii care atestă că oamenii care au un consum de cartofi prăjiți de două ori pe săptămână se expun la un risc major de o moarte prematură, față de persoanele consumtoare doar ocazional.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost descoperit de către oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Clinică și Educație în Medicină din Padova, Italia. Ei au monitorizat activitatea participanților la studiu vreme de opt ani.

ADVERTISEMENT