Life

Cum să faci cea mai bună pâine turcească. Rețeta clasică din Bodrum

Cum să faci cea mai bună pâine turcească. Aceasta este rețeta clasică venită din Bodrum, pe care o poate pregăti orice acasă.
09.03.2023 | 09:40
Cum sa faci cea mai buna paine turceasca Reteta clasica din Bodrum
Cum să faci cea mai bună pâine turcească. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Rețeta clasă de pâine turcească. Cum se face aceasta, de fapt. Este foarte bună și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a o prepara. Iată pașii de urmat!

Cum să faci cea mai bună pâine turcească

Rețeta de pâine turcească este simplu de făcut, dar poate fi impresionantă pentru invitați. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și va fi gata rapid.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente

350 gr făină albă (tip 550 sau 650)
120 gr iaurt cu 7% grăsime
150 ml apă călduţă
7 gr drojdie uscată
1/4 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
1 lingură ulei
nigella şi susan (pentru decorat)
puţin ulei pentru format şi uns

Cum se prepară pâinea turcească

Începem rețeta de pâine prin a dizolva drojdia și zahărul în 50 de ml de apă, după care o acoperim și o lăsăm la un loc călduț timo de 10 minute.

ADVERTISEMENT

Când aceasta va deveni ca o spumă înseamnă că este gata. Separat, punem făina și sarea într-un bol și facem o gaură la mijloc. Punem acolo și drojdia activată și iaurtul.

Apoi, începem să amestecăm în cercuri și să tragem făina în cercuri. Treptat, mai adaugăm și din apa rămasă și mai amestecăm până când se încorporează bine.

ADVERTISEMENT

După ce aluatul de pâine deja s-a legat, este momentul să ne dăm cu puțin ulei pe mâini și să începem să frământăm vreme de 35 de minute, în care trebuie să mai luăm și pauze pentru a lovi aluatul de masă, de cinci sau șase ori.

Aluatul trebuie să fi elastic, dar nu lipicios. Apoi punem aluatul într-un bol și într-o pungă de plastic și trebuie dat la loc călduț timp de o oră jumătate.

ADVERTISEMENT

După ce am împărțit aluatul în trei, ne ocupăm să întindem fiecare bucată și să facem foi din ele. Când le-am terminat pe toate, le putem unge cu ou bătut.

De asemenea, putem să adăugăm semințe de nigella sau susan pe pâinea turcească. Apoi, pâinile trebuie date la cuptor pentru zece minute, la 240 de grade.

ADVERTISEMENT
Tags: