Life

Cum să faci langoși de post. Ingredientul neașteptat pe care să-l pui în aluat

Cum să faci langoși de post. Rețeta este perfectă pentru această perioadă, nu este deloc dificilă, iar rezultatul final este delicios.
26.11.2023 | 16:57
Cum sa faci langosi de post Ingredientul neasteptat pe care sal pui in aluat
Rețeta simplă de langoși cu cartofi. Sursa foto: kiloretete.ro
ADVERTISEMENT

Dacă ți-e poftă de langoși, dar ții post în această perioadă, rețeta următoate este perfectă pentru tine. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar pașii de preparare sunt foarte ușor de urmat.

Cum să faci langoși de post. Ai nevoie de doar câteva ingrediente

Tradițional, langoșul este o pâine plată obținută din făină, lapte, drojdie și cartofi sau iaurt. În trecut se cocea în cuptor, tradiție care încă se mai păstrează în anumite locuri, iar ulterior este acoperit cu diferite ingrediente.

ADVERTISEMENT

Oricum ar fi, preparatul este unul delicios, iar dacă ai poftă de langoși pufoși și în această perioadă a postului Crăciunului, care a început pe 14 noiembrie, atunci poți încerca următoarea rețetă.

Ai nevoie de doar câteva ingrediente, anume: 750 grame de făină, 30 grame de drojdie proaspătă sau 10 grame granulată, 1 linguriță zahăr, 350 ml apă, 1 linguriță sare și 500 grame de piure de cartofi.

ADVERTISEMENT

Rețeta pas cu pas

Pe de altă parte, pașii de preparare nu sunt deloc greu de urmat. Trebuie să începi prin curățarea a 2-3 cartofi medii. Toacă-i și pune-i la fiert în suficientă apă- cât să îi acopere în totalitate.

În timp ce aștia sunt pe foc, te poți ocupa de drojdie. Pune apa la încălzit și amestecă drojdia, fie ea proaspătă sau uscată cu zahărul, într-un bol. Ulterior adaugă apa și o lingură de făină.

ADVERTISEMENT

Amestecă totul până se omogenizează și lasă compoziția deoparte pentru a se activa drojdia. După ce cartofii s-au fiert, strivește-i și pune maiaua de drojdie peste piureul astfel obținut.

Mixează bine totul și încorporează făina treptat. Frământă aluatul astfel obținut până devine compact, apoi acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă-l la dospit pentru cel puțin o oră.

ADVERTISEMENT

Când este suficient de crescut, presară făină pe blatul de lucru, dar și pe mâini, și împarte aluatul în mai multe bucăți pe care să le modelezi sub formă de discuri. Prăjește-le în ulei încins, până când se rumenesc pe ambele părți, scrie rețetefeldefel.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: