Life

Cum să faci shaorma de casă ca un profesionist. Joseph Hadad a dezvăluit rețeta sa

Joseph Hadad a spus de ce ai nevoie pentru a pregăti cea mai bună shaorma de casă. Toți pașii pe care trebuie să îi urmezi.
01.07.2023 | 17:50
Cum sa faci shaorma de casa ca un profesionist Joseph Hadad a dezvaluit reteta sa
Joseph Hadad a dezvăluit rețeta sa de shaorma de casă. Sursa foto: chefjosephhadad.ro/ Facebook
ADVERTISEMENT

Sharoma este unul dintre cele mai iubite preparate de tip fast food, iar chef Joseph Hadad a explicat cum poți să o gătești acasă și să fie delicioasă. Care sunt ingredientele secrete pe care celebrul bucătar le folosește.

Rețeta de shaorma a lui Joseph Hadad

Multe persoane care ajung la fast food aleg să se răsfețe cu shaorma delicioasă. Însă există și persoane care preferă să o pregătească acasă, pentru a fi mai siguri de ingredientele pe care le conține sau doar pentru că vorbim despre cineva pasionat de bucătărie.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care parte din această categorie, chef Joseph Hadad, care în trecut a mai spus și care este secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți, a dezvăluit o rețetă perfectă pentru shaorma de casă. Este gata într-un timp scurt.

Ingredientele necesare nu sunt multe, însă bucătarul profesionist a dezvăluit că pe lângă carnea de pui și legume este nevoie și de câteva arome speciale, mai exact de condimente. Astfel, pentru shaorma de casă gătită după rețeta lui Joseph Hadad este nevoie de următoarele.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, de pui: 130 g pulpă de pui dezosată. Legumele necesare sunt, o ceapă mică, 1/2 castravete proaspăt, 1 castravete murat, 1 lingură de pătrunjel și 1 roșie. Ca și condimente, pe listă sunt trecute: piper negru zdrobit, sumac, sare, chimion și ulei de măsline.

De asemenea, mai este nevoie de trei linguri de ulei de măsline și de o lipie (pită). Acestea sunt toate ingredientele prezentate de Joseph Hadad în rețeta de shaorma de casă pe care a făcut-o publică pe blogul său. 

ADVERTISEMENT

Cum să pregătești shaorma de casă pas cu pas

Totodată, bucătarul a menționat că cine nu are sumac, poate folosi chimen sau curcuma. „Se taie puiul cuburi medii. Se toacă ceapa julienne, roșiile în cuburi mari, castraveții felii și pătrunjel tocat grosier.

Se încinge bine tigaia cu ulei de măsline. Se pune puiul și se sotează 2-3 minute, până devine auriu închis. Se adaugă ceapa și se sotează până devine auriu deschis. Se pune sare, chimion și sumac si se amestecă bine, astfel încât să se întrepătrundă aromele. 

ADVERTISEMENT

Se pune humusul pe farfurie, ca un pat. În mijlocul lui se adaugă puiul gătit și deasupra se pun legumele tocate și pătrunjelul. Peste marginea de humus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline. Separat se pune pita sau lipia”, sunt pașii de urmat pentru cea mai bună shaorma de casă, conform lui Joseph Hadad.

ADVERTISEMENT
Tags: