Life

Cum să folosești praful de copt pentru haine. Trucul care îți poate economisi bani

Cum să folosești praful de copt pentru a spăla haine. Există un truc pe care îl poți folosi și să îți economisească mulți bani.
18.12.2022 | 15:20
Cum sa folosesti praful de copt pentru haine Trucul care iti poate economisi bani
Cum să folosești praful de copt pentru haine. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să folosești praful de copt pentru haine. Acest truc îți poate economisi mulți bani.

Cum să folosești praful de copt pentru haine

Poate că nu știai acest lucru, dar praful de copt are multe mai multe utilizări decât te gândeai. Există un truc care îți poate economisi bani deoarece pot să folosești praful de copt pentru haine.

Tot ce ai de făcut este să îl pui în mașina de spălat și să vezi cum funcționează. Este vorba despre faptul că praful de copt poate să facă hainele foarte albe, astfel că nu vei mai fi nevoit să dai bani pe soluțiile speciale de înălbire care sunt foarte scumpe.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor în curățenie, praful de copt poate îndepărta în mod eficient chiar și cele mai grele pete, cum ar fi cele de vin sau de grăsime.

Praful de copt este foarte bun și pentru hainele gri. Pentru a face acest lucru ai nevoie de doar două pachete de praf de copt,  care nu costă mai multe de 3-4 lei, și trebuie să îl pui în partea pentru detergent a mașinii de spălat.

ADVERTISEMENT

Ce să folosești pentru petele dificile

În cazul în care vă confruntați cu niște pete extrem de greu de scos, atunci puteți să faceți un amestec între praf de copt și apă și să puneți direct peste pată, urmând ca apoi să puneți hainele respective din nou în mașina de spălat.

Petele ar trebui să dispară, iar hainele să revină la albul de altădată.

Un alt truc interesant pentru hainele albe este cu aspirină. Pot fi folosite trei sau patru pastile de aspirină puse directă în cuva mașinii de spălat și acest lucru va împiedica ca ele să se îngălbenească.

ADVERTISEMENT

Aspirina ar îndepărta și petele enervante de transpirație, dacă diluăm o pastilă în apă și o aplicăm direct peste pată.

Tot ce mai avem de făcut este să așteptăm câteva ore și apoi să spălăm haina pătată la mașina de spălat în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT
Tags: