Life

Cum se scot petele de pe covoare. Ai nevoie de ingrediente simple şi rezultatul va fi imediat

Covoarele ne ajută să păstrăm o temperatură optimă în casă, însă vin și cu o serie de neplăceri. Curățarea lor poate fi uneori destul de dificilă.
18.11.2022 | 08:33
Cum se scot petele de pe covoare Ai nevoie de ingrediente simple si rezultatul va fi imediat
Cum scapi de petele de pe covor într-un mod simplu. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Fie că ai mochetă sau covor în casă, probabil știi foarte bine că atunci când vine vorba de curățare, lucrurile pot deveni destul de dificile.

Cum scapi de petele de pe covoare într-un mod rapid

Nu de puține ori se întâmplă să verși puțină cafea, sau poate niște mâncare ori un pahar de vin. Nu trebuie însă să îți duci covorul de fiecare dată la curățătorie pentru acest lucru.

ADVERTISEMENT

Există soluții și acasă, cu niște ingrediente foarte simple, care ajută să scapi instant de petele de pe covoare.

Trebuie să știi însă că pentru a avea rezultatul dorit, este nevoie să intervii la scurt timp după ce ai pătat covorul. În acest mod eviți ca murdăria să între în țesătură.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ai scăpat niște ciocolată, sau ceva mai consistent, îndepărtează excesul cu o lingură sau cu un cuțit cât mai repede.

Dacă ai vărsat lichid în schimb, tamponează imediat zona afectată cu o hârtie absorbantă sau cu un prosop pentru a evita răspândirea în țesătură.

ADVERTISEMENT

Nu e nevoie să ștergi brutal, pentru că riști ca pata să se extindă sau chiar să între în țesătură, așa că totul trebuie făcut cât se poate de calm.

Ingredientele care distrug petele de pe covoare

Prima soluție pe care o poți utiliza ar fi cea de covoare, însă dacă nu o ai lângă tine, poți folosi apa minerală, care este bună și în cazul condensului de pe geamuri.

ADVERTISEMENT

Tamponează zona afectată cu o hârtie sau un prosop, toarnă apă minerală, apoi șterge din nou.

De asemenea, poți utiliza și șervețele pentru bebeluși, dacă pata nu este una prea mare.

O altă soluție mai este utilizarea unei soluții din apă și oțet. Fă un astfel de amestec și freacă zona afectată cu ajutorul unei periuța de dinți pentru a îndepărta petele.

În cazul în care ai pete de noroi pe covor, aici lucrurile sunt foarte simple. Tot ce trebuie să faci este să aștepți ca murdăria să se usuce.

Cu o perie de covoare, ștergi zona afectată, iar mai apoi o aspiri. Dacă murdăria nu a dispărut complet, poți prepara o soluție pe bază de detergent, care se lasă să acționeze acolo timp de 10 minute.

La final se freacă zona cu o cârpă albă și se clătește. Și zeama de lămâie te poate ajuta în curățarea anumitor pete, datorită beneficiilor pe care le are.

ADVERTISEMENT
Tags: