News

Cum să îți confirmi locul la liceu după admitere! Lista actelor necesare

10.07.2020 | 18:58
Cum sa iti confirmi locul la liceu dupa admitere Lista actelor necesare
ADVERTISEMENT

FANATIK te învață cum să îți confirmi locul la liceu după admitere! Atenție! Începând cu prima zi a săptămânii viitoare, mai exact luni, 13 iulie, începe înscrierea oficială la liceu pentru candidații care au fost repartizați în prima etapă.

Aveți la dispoziție 7 zile, până pe 20 iulie ca să faceți acest lucru. În tot acest interval are loc depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

ADVERTISEMENT

Dosarele de înscriere cuprind actele de studii în original, dacă sunt depuse fizic, sau actele în copie, dacă sunt trimise prin poștă sau online.

Ce pași trebuie să urmezi ca să îți confirmi locul la liceu după admitere!

FANATIK îți spune și care sunt actele necesare pentru înscrierea la liceu. Astfel, acest proces se efectuează pe baza următoarelor documente.

ADVERTISEMENT

În primul rând e nevoie de o cerere de înscriere. Apoi, cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere sunt și ele obligatorii.

Adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a, dar și foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale)

ADVERTISEMENT

Este nevoie și de fişa medicală care trebuie să fie la zi. Candidaţii care în perioada 13-20 iulie 2020 nu îşi depun dosarele de înscriere la liceu sunt consideraţi retraşi.

Locurile corespunzătoare lor sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale. Pe 24 iulie începe a doua etapă de admitere la liceu.

ADVERTISEMENT

Peste 8.500 de elevi au rămas nerepartizaţi în această sesiune de admitere la liceu. Cei mai mulţi sunt în Bucureşti şi în judeţele Braşov, Cluj, Prahova, Sibiu şi Neamţ, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educaţiei.

 

ADVERTISEMENT