Life

Cum să îți încarci corect iPhone-ul. Metodele care nu îți ajută bateria

Cum te asiguri că îți încarci iPhone-ul într-un mod corect și eficient. Trucurile aparent banale care îți pot salva bateria telefonului.
02.02.2024 | 16:34
Cum sa iti incarci corect iPhoneul Metodele care nu iti ajuta bateria
Cum te asiguri că încarci corect un iPhone. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, iPhone este cel mai popular telefon la nivel mondial. De la lansare și până în prezent, cei de la Apple au reușit să își creeze o clientelă fidelă. iPhone-ul îi mulțumește pe utilizatori datorită caracteristicilor lui, dar, are și câteva minusuri. Unul dintre ele este dat chiar de baterie.

Trucurile care salvează bateria iPhone-ului

iPhone este un telefon care a primit numai laude de-a lungul timpului. Însă, cum nimic nu este perfect, se pare că telefonul dezvoltat de Apple are un aspect care îi nemulțumește de ani buni pe utilizatori. Și anume, bateria.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, cei care au iPhone susțin că bateria se descarcă foarte repede. Ei bine, asta poate fi și din cauză că nu toți utilizatorii știu cum să încarce corect un astfel de telefon.

Deși există foarte multe sfaturi despre cum poți face asta corect, trebuie să știi de la bun început că dezactivarea unor funcții nu vor ajuta. De exemplu, dacă alegi să oprești Wi-Fi sau Bluetooth, asta nu va face nicio diferență.

ADVERTISEMENT

Atât Wi-Fi, cât și Bluetooth consumă puțină energie pe iPhone. Cea care consumă cu adevărat energie multă este conexiunea 5G. Pentru a te asigura că telefonul tău se încarcă așa cum trebuie, poți recurge la modul avion.

Când este cel mai bun moment să îți încarci telefonul

Un alt truc salvator poate fi închiderea forțată a aplicațiilor. De obicei, dacă le închizi, poți salva puțină energie, mai ales dacă vorbim despre aplicații care consumă multă baterie.

ADVERTISEMENT

Însă, acest truc vine și el la pachet cu o capcană în care mulți utilizatori de iPhone pică fără să își dea seama. Atunci când deschizi și închizi constant aplicațiile, nu faci decât să consumi și mai multă energie. Asta pentru că telefonul va trebui să repornească de fiecare dată.

Tocmai de aceea, este recomandat ca aplicațiile pe care le folosești frecvent, precum WhatsApp sau Instagram este mai bine să stea mereu deschise.

ADVERTISEMENT

În urmă cu ceva timp, era recomandat să lași bateria telefonului să se descarce complet. Atunci, specialiștii spuneau că doar în acest mod poți ajunge la o rezistență mai mare a bateriei, dar și la un proces optim de încărcare.

Ei bine, această practică nu mai este deloc recomandată, mai ales că tehnologia a avansat. În prezent, nu trebuie să lași bateria să se descarce complet pentru a o putea încarca. Din contră.

Acum, este mult mai bine să încarci bateria iPhone-ului ori de câte ori simți nevoia. Însă, atunci când este la încărcat, cel mai bine este să nu îl folosești pentru a se putea încărca mult mai repede.

ADVERTISEMENT