Life

Cum să obții prosoape pufoase și frumos mirositoare cu ajutorul unui produs banal. Secretul dezvăluit de un expert în substanțe de curățare

Produsul banal pe care oricine îl are în casă și cu care poate fi prelungită viața prosoapelor. Trebuie doar să adaugi o ceșcuță din această substanță în mașina de spălat.
20.06.2022 | 11:14
Cum sa obtii prosoape pufoase si frumos mirositoare cu ajutorul unui produs banal Secretul dezvaluit de un expert in substante de curatare
Trucul folosit pentru a obține prosoape pufoase și frumos mirositoare. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După folosirea îndelungată a prosoapelor, acestea ajung să aibă un miros greoi și să nu mai fie la fel de pufoase ca la început. Carolyn Forté, director de vânzări în produse de curățenie, a dezvăluit un truc ieftin și la îndemână pentru a scăpa de această problemă.

Cu ce să speli prosoapele pentru a fi frumos mirositoare și pufoase? Un expert a dezvăluit trucul

Cu siguranță, nimănui nu-i plac prosoapele aspre și care au un miros neplăcut. Există multiple cauze pentru care ajung așa, de la folosirea îndelungată, se tocesc, iar textura se modifică, însă poate fi și vina detergentului sau balsamului de rufe. În compoziția acestor produse există substanțe chimice care determină înăsprirea materialului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă am fi tentați să le aruncăm sau să căutam soluții costisitoare pentru a salva prosoapele, există o metodă simplă și la îndemâna oricui.

Carolyn Forté, director de vânzări în produse de curățenie, a dezvăluit trucul pentru menținerea prospețimii prosoapelor, o singură ceșcuță cu oțet adăugată în mașina de spălat în timpul procesului de curățare.

ADVERTISEMENT

„Pentru o eficienta si mai mare, eu umplu un recipient cu balsam si oțet si pulverizez pe prosoape”, a adăugat Carolyn Forté, conform româniatv.net.

De asemenea, oțetul se mai poate adăuga și în timpul clătirii prosoapelor. Acest truc, însă, nu trebuie folosit în exces. Astfel, dacă adăugăm oțet la fiecare spălare, prosoapele vor ajunge să prindă acest miros. Dacă s-a întâmplat asta, apa și detergentul simplu ar trebui să rezolve problema.

ADVERTISEMENT

Beneficiile folosirii oțetului la spălarea hainelor

Oțetul alb poate fi folosit și la spălarea hainelor, nu doar în bucătărie. Astfel, poate o fi o soluție pentru multe probleme.

De exemplu, elimină mirosurile neplăcute. În cazul în care hainele au un miros neplăcut, greu de eliminat, cum ar fi cel de mucegai, adaugă două căni de oțet distilat în mașina de spălat, apoi selectează programul obișnuit. Totodată, o soluție este ca articolele vestimentare să fie lăsate în prealabil la înmuiat, timp de 20 de minute, într-un lighean cu apă rece și o cană de oțet.

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru a elimina petele de pe haine, pune puțin oțet pe zona murdară și lasă-l să acționeze 10-15 minute. Pentru petele mai dificile, poate fi folosită și o pastă formată dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu și oțet.

În același timp, o cană de oțet distilat adăugat la finalul ciclului de clătire protejează culoarea și înmoaie țesătura, deoarece acesta descompune reziduurile de detergent.

 

 

ADVERTISEMENT