Life

Cum să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie. Obiectul din casă care poate consuma mai mult curent decât ai fi crezut

Cum să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie? Un obiect banal din casă consumă mai mult curent decât ai fi crezut.
04.11.2023 | 10:01
Cum sa platesti mai putini bani la factura lunara la energie Obiectul din casa care poate consuma mai mult curent decat ai fi crezut
Cum să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie. Sursă foto: Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie? Poate nu știai, dar un obiect din casă ajunge să consume mai mult curent decât ai fi crezut. Dacă ești atent la el, poți să salvezi sume consistente.

Obiectul din casă care poate consuma mai mult curent decât ai fi crezut

Expertul în economisirea banilor, Martin Lewis, vine cu sfaturi utile. Acesta spune cum să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie. Există mai multe metode prin care putem face acest lucru.

ADVERTISEMENT

În primul rând trebuie să fim conștienți de un obiect banal din casă care consumă mult curent. Este vorba despre banalul boiler. Acesta trebuie să funcționeze eficient și rentabil, dacă vrei să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie.

De asemenea, sunt mai multe aspecte care trebuie luate în calcul. Pentru că în perioada iernii, toată lumea își dorește să aibă o locuință caldă, acest lucru poate implica și niște costuri.

ADVERTISEMENT

Cum le poți evita și cum poți să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie? Dincolo de obiectele din casă care consumă destul de mult curent, modul în care îți încălzești casa e și el important.

Martin Lewis prezintă câteva modalități utile de a reduce facturile, putând în același timp să avem o încăpere caldă. Una dintre ele este utilizarea unui boiler mixt.

ADVERTISEMENT

Cum să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie

Potrivit expertului, majoritatea temperaturilor de debit ale cazanelor combi sunt de obicei setate implicit la un nivel mai ridicat. Acesta nu este însă  cel mai eficient mod. “Debitul” este apa care “circulă prin sistem și încălzește radiatoarele”, iar schimbarea acestuia poate ajuta la economisirea facturilor.

“Cazanele combinate funcționează cel mai bine atunci când încălzesc radiatoarele la 60°C sau mai puțin. Dar această temperatură de pornire este adesea setată mult prea sus, adesea între 70°C și 80°C. Puteți seta acest lucru cu ajutorul comenzii de pe cazan, care are de obicei un simbol al radiatorului”, a explicat expertul, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

Martin Lewis continuă să sublinieze că este un lucru diferit să reduci termostatul principal de încălzire și cu totul altceva să reduci radiatoarele. El a subliniat că, făcând acest lucru, radiatoarele se vor simți doar puțin mai reci.

De asemenea, este posibil ca încăperilor să le ia ceva mai mult timp să se încălzească. Totuși, acestea încălzesc în continuare casa în mod eficient. Iar pentru cei care poate nu au un boiler mixt combinat și au un boiler cu un boiler cu apă caldă, există soluții.

Mai exact, poți să plătești mai puțini bani la factura lunară la energie și să îl faci eficient. Nu trebuie cât să menții o temperatură mai joasă în casă. “Cele mai multe cazane non-combi cu condensare sunt configurate pentru a furniza o singură temperatură pentru încălzire și apă caldă, caz în care ar trebui să fie setate la 70°C pentru a fi în siguranță”, a mai adăugat acesta.

ADVERTISEMENT