Life

Aparatul din casă care îţi dublează factura. Ești tentat să-l folosești mai mult în perioada rece. Cât consumă, de fapt, fiecare ustensilă electrică

Aparatul din casă care îți mărește considerabil factura la curent. Multă lume îl folosește des fără să știe acest lucru.
02.11.2023 | 08:12
Aparatul din casa care iti dubleaza factura Esti tentat sal folosesti mai mult in perioada rece Cat consuma de fapt fiecare ustensila electrica
Aparatul din casă care îți dublează factura la curent. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aparatul din casă care îți dublează factura la curent. Consumă într-o singură oră cât alte electrocasnice într-o singură săptămână. Multă lume îl folosește mai ales în sezonul rece fără să știe acest lucru.

Aparatul electrocasnic care îți dublează factura la curent

Multe persoane se plâng de prețurile mari la energie electrică și de faptul că facturile au crescut. În aceste condițiții, oamenii încearcă să facă economie, dar nu știu că anumite aparate, pe care le folosesc zilnic, consumă foarte mult. 

ADVERTISEMENT

Luis Juanico, doctor în inginerie nucleară, a făcut o serie de teste asupra consumatorilor casnici și a descoperit că un aparat banal, pe care multe persoane îl folosesc, în special în sezonul rece, este cel care umflă facturile.

Este vorba despre cuptorul electric. Acesta are o putere de aproximativ 3.000 de wați, însă există pe piață modele care consumă chiar și 10.000 de wați. Astfel că, fără să-și dea seama, multe persoane ajung să scoată bani mulți din portofel.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi se află mașina de spălat haine. Acest aparat consumă în jur de 300 de wați la ciclul de spălare cu apă rece. Însă atunci când are nevoie de apă încălzită ajunge la o putere de 2.500-3.000 de wați.

Cât consumă fiecare aparat din casă

La fel se întâmplă și în cazul mașinii de spălat vase, care funcționează tot timpul cu apă caldă, la o putere medie constantă de până la 3.000 de wați, ceea ce înseamnă o factură la curent considerabil mai mare.

ADVERTISEMENT

Boilerul electric se afllă, la rândul său, în topul ierarhiei. Acesta are o putere de consum de până la 3.000 de wați. Pe de altă parte, persoanele care țin aerul condiționat în priză pornit pe 24°C consumă 2.000 de wați.

Specialistul a atras atenție ca factura la curent poate fi mărită și de fierul de călcat, care în funcție de model poate ajunge până la 2300 de wați. Cele mai mici, portabile, consumă 800 de wați.

ADVERTISEMENT

Totodată, prăjitorul electric consumă 2000 de wați, cafetiera și ibricul electric, 900 de wați, iar aparatul de făcut gofre are un consum de 800 de wați. Cât despre televizoarele cu LED, acestea consumă  50 sau 60 de wați, notează gandul.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: