Life

Cum să pregătești file de somon cu cartofi dulci. Doar în restaurantele scumpe se mănâncă ceva la fel de bun

Cum poți să gătești cel mai bun file de somon cu cartofi dulci. Rețeta este foarte ușoară, dar de impact și poți da gata pe oricine.
15.02.2024 | 09:36
Cum sa pregatesti file de somon cu cartofi dulci Doar in restaurantele scumpe se mananca ceva la fel de bun
Rețeta ușoară de file de somon cu cartofi dulci. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Chiar și cei mai pretențioși oameni vor fi impresionați de mâncarea ta după ce vei urma această rețetă de file de somon cu cartofi dulci. Preparatul deosebit este perfect și pentru o cină romantică. Iată de ce ai nevoie!

Rețeta delicioasă de file de somon cu cartofi dulci

Dacă ai invitați la masă oaspeți despre care știi că au gusturi mai sofisticate sau vrei să-ți surprinzi partenerul cu o cină romantică, poate chiar de Dragobete, următoarea rețetă este perfectă pentru a-ți impresiona.

ADVERTISEMENT

Dacă o urmezi, vei obține cel mai bun file de somon cu cartofi dulci. Ceva mai delicios nu ai mâncat decât in restaurantele de lux, dar poți obține același gust chiar la tine în bucătărie.

Astfel că, pentru a te apuca de gătit, trebuie să te asiguri că ai: 4 fileuri de somon, de aproximativ 150 g fiecare, 1 legătură de sparanghel, tăiat la jumătate, 2 cartofi dulci, curățați și tăiați cubulețe și 2 linguri ulei de măsline.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru o aromă deosebită vei mai avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 căței de usturoi, mărunțiți, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper și suc de lămâie. Iar pentru decor, dacă vrei, poți folosi frunze de pătrunjel proaspăt.

Rețeta pas cu pas

Dacă toate ingredientele pentru rețeta de file de somon cu cartofi dulci sunt pregătite, atunci te poți apuca de gătit. Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius, iar într-un vas încăpător se pun cartofii și se asezonează cu o lingură de ulei de măsline, usturoi mărunțit, cimbru uscat, sare și piper

ADVERTISEMENT

Când au fost acoperiți bine cu amestecul de mirodenii, cartofii dulci se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 15 minute. Ulterior, se scot și se adaugă fileurile de somon și sparanghelul.

Stropește totul cu ulei de măsline, sare și piper. Fii foarte atent pentru că trebuie să întorci fileurile de somon pentru a fi pregătite uniform. Tava trebuie să stea în cuptor încă 10-15 minute, până când peștele este gata, iar sparanghelul este crocant.

ADVERTISEMENT

La final, lasă preparatul să se răcească puțin, apoi îl poți așeza pe farfurie. Se servește cu sucul de lămâie și poate fi decorat cu frunze de pătrunjel și toată lumea va fi încântată.

ADVERTISEMENT