Acest tip de pește conține 4 compuși activi și reduce colesterolul. De asemenea, experții îl consideră o adevărată comoară pentru organism, având în vedere multitudinea de beneficii pe care o deține.
Există o mulțime de tipuri de pește în comerț. Câți dintre noi știu însă ce beneficii au, de fapt și care e cea mai sigură alegere în funcție de problemele de sănătate pe care le avem? Iată câteva răspunsuri interesante.
Un tip de pește poate reduce colesterolul și face minuni. Acesta a fost analizat de cercetători și se pare că are la bază 4 compuși activi. Tocmai din acest motiv, este recomandat în dieta oricui, în special în cazul persoanelor care au probleme cardiace.
Somonul este cel care poate reduce colesterolul. Conform studiilor, persoanele care au o dietă bogată în somon au șanse mai mari să nu se îmbolnăvească și mai mult de atât, nu vor avea probleme cu greutatea, arată Daily Mail.
Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Colorado scoate la suprafață câteva detalii interesante. Cum reduce colesterolul un banal pește? Se pare că de vină sunt compușii săi.
Astfel, o porție de somon poate aduce cel puțin 30 de metaboliți. Iar patru dintre acești metaboliți sunt legați de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește sănătatea cardiovasculară. Cum a fost efectuat studiul?
41 de participanți, cu vârste cuprinse între 30 și 69 de ani au urmat o dietă mediteraneană cu pește, alături de carne cu conținut mic de grăsime, cereale integrale, dar și fructe de legume. Ulterior, a fost analizat sistemul lor cardiovascular.
S-au făcut analize înainte și după dietă și treptat, au fost incluse două porții de somon. Astfel, participanții aveau somon în dietă de 2 ori pe săptămână. Ulterior, cercetătorii au descoperit un total de 1.518 compuși în alimente, dintre care doar 508 au fost găsiți ca fiind unici pentru somon.
S-a constatat totodată că acest tip de pește reduce colesterolul, în urma analizelor făcute. Totodată, s-au mai remarcat și alte detalii interesante care confirmă faptul că somonul poate avea beneficii uimitoare.
„Suntem primii care identifică acești compuși bioactivi specifici somonului care cresc în plasmă după ce se consumă unul, două fileuri de somon pe săptămână. De asemenea, mai mulți dintre acești compuși specifici alimentelor au fost asociați cu îmbunătățirea pe termen scurt a indicatorilor de sănătate cardio-metabolică”, au arătat cercetătorii.