Life

Cum să prepari cea mai bună ciorbă de pește. Ingredientul secret al bucătarilor pentru un gust deosebit

Rețetă de ciorbă de pește. Cum să prepari această mâncare, încât să aibă un gust unic. Ingredientul secret al bucătarilor.
17.02.2023 | 14:36
Cum sa prepari cea mai buna ciorba de peste Ingredientul secret al bucatarilor pentru un gust deosebit
Ingredientele pentru ciorba de pește. Sursa foto: Bucătăria Românească
ADVERTISEMENT

Ciorba de pește este una dintre bucatele tradiționale ale românilor, pe care mulți o adoră. Gustul ei unic face diferența. Bucătarii profesioniști au un ingredient minune, pe care îl folosesc de fiecare dată la acest tip de mâncare. Despre ce este vorba?

Cum să prepari ciorbă de pește. Ingredientul care îi oferă un gust unic

Ciorba de pește se prepară după o serie de pași, ce trebuie respectați cu mare grijă. Are nevoie de un timp aparte de fierbere, iar produsele folosite este musai să fie proaspete. O hrană ideală pentru un prânz delicios în familie. Cei dragi vor mai dori o porție.

ADVERTISEMENT

Ingredientele pentru ciorbă de pește nu sunt unele sofisticate, ci accesibile și cu prețuri mici. Acestea sunt: 1kg de pește proaspăt, se recomandă crabul, un morcov, o ceapă, 1-2 ardei grași, 100 grame orez, 500 grame roșii, 200 ml de borș, o legătură de leuștean, sare și piper după gust.

Referitor la ingredientul secret utilizat de către maeștrii în arta culinară este vorba despre borșul de casă. Este mult mai bun decât cel din comerț, deoarece este bio și are un gust mai acru. Totodată, este mai galben și cunoști cum a fost făcut.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare al ciorbei de pește

Se recomandă ca ciorba de pește să fie fiartă într-un ceaun. Începeți prin a curăța bine peștele, îl spălați și îl lăsați apoi deoparte, pentru a se scurge. Ulterior, ceapa și morcovul se taie mărunt și se pun la fiert în 2 litri de apă, în care se adaugă sare după preferințe.

Legumele trebuie să fiarbă vreme de 20 de minute, timp în care se spală orezul, în două, trei ape, încât să fie curat, iar odată expirate cele 20 de minute, se adaugă peste ceapă și morcov și se lasă la fiert 15 minute. Între timp, se opăresc roșiile, se decojesc și se zdrobesc într-un blender.

ADVERTISEMENT

Sosul obținut din roșii se toarnă peste restul legumelor și orez, iar după alte cinci minute de fierbere, se pune borșul și leuștean. Abia spre final se completează întreaga compoziție cu peștele, deoarece este un produs care se poate sfărâma în apa destul de caldă.

Ciorba de pește nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă. Este perfectă pentru momentele când ești răcit sau ai gripă. Se poate servi cu smântână și cu 2 felii de pâine. De asemenea, nu strică să asortezi lângă și un ardei, unul chiar iute, pentru o aromă mai intensă.

ADVERTISEMENT

Beneficiile consumului de pește

De altfel, de-a lungul timpului s-a constat că peștele are numeroase beneficii asupra corpului uman. Conține substanțe minerale și nutritive, ce contribuie la o mai bună funcționare a organismului. Potrivit sfatulmedicului.ro nu este indicat, totuși, ca peștele să se consume mai mult de 2-3 ori pe săptămână, din cauză că poate avea și substanțe toxice.

ADVERTISEMENT