Life

Cum să prepari cele mai bune scovergi de post. Rețeta cu care nu vei da greș niciodată

Rețetă simplă de scovergi de post, pufoase și delicioase. Se prepară simplu și rapid, iar ingredientele sunt la îndemăna oricărei gospodine
29.11.2023 | 15:14
Cum sa prepari cele mai bune scovergi de post Reteta cu care nu vei da gres niciodata
Ingredientul secret care te ajută sp prepari cele mai bune scovergi de post Sursa foto: captură Youtube/ Rețetele Mihaelei
ADVERTISEMENT

Au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la finalul Postului de Crăciun. Cei care au ales să renunțe la preparatele pe bază de carne, ouă și lapte, trebuie să găsească alternative. În ceea ce privește deserturile și nu numai, situația este salvată de scovergi. Cât de simplu se prepară și de ce îngrediente ai nevoie.

Cea mai bună rețetă de scovergi

Perioada postului poate fi una destul de dificilă pentru multe persoane. Însă, există și rețete simple de preparat, care nu necesită prea mult timp și nici ingrediente costisitoare.

ADVERTISEMENT

Să apelezi la rețetă de scovergi poate fi cea mai inspirată alegere din perioada postului. Acest preparat nu necesită mult timp, iar ingredientele aproape că se găsesc în bucătăria oricărei gospodine.

Un mare avantaj al scovergilor este dat de versatilitatea lor, pliindu-se pe gusturile tuturor. Acestea pot fi consumate fie dulci, fie sărate și sunt un înlocuitor perfect pentru pâine în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Pentru cea mai simplă rețetă de scovergi ai nevoie de 500 de ml de ulei pentru prăjit, 500 de grame de făină, 350 ml de apă, 7 grame de drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă) și două linguri de ulei. În funcție de varianta pentru care optezi, poți adăuga o lingură de zahăr sau o linguriţă de sare.

Ingredientul secret pentru un aluat pufos

Pentru început, făina se amestecă cu zahărul și drojdia. Treptat, peste acest amestec se adaugă apă călduță și sare. Se frământă întreaga compoziție până se obține un aluat. Acesta se lasă la dospit timp de o oră, într-un loc călduros.

ADVERTISEMENT

După ce aluatul a stat la dospit suficient de mult, se ia și se modelează din el bile de aceeași dimensiune. Bilele se întind cu ajutorul unui făcăleț, apoi se lasă și ele să crească pe masă, dar nu mai mult de 15 minute.

Cât timp scovergile cresc, într-o oală mare se pune la încins cantitatea de ulei. Treptat, sunt adăugate scovergile. Secretul pentru ca acestea să iasă pufoase și delicioase este să opriți focul în timpul procesului de prăjire.

ADVERTISEMENT

După ce scovergile s-au rumenit pe ambele părți, se scot și se pun pe servețele care absorb uleiul. Acestea pot fi consumate ca atare, în loc de pâine, iar cele dulci pot fi servite cu miere, zahăr pudră sau dulceață.

Gospodinele care vor să facă cele mai pufoase scovergi trebuie să știe următorul truc. În funcție de făina aleasă, aluatul are nevoie de mai puțină apă. Astfel, o făină de calitate superioară va face aluatul mult mai aerat.

ADVERTISEMENT